prestižni event

BH ContentLab powered by BH Telecom ponosni partner 3. Ponta Lopud festivala

BH Telecom

Jedan od najcjenjenijih glumaca današnjice održat će seriju predavanja i radionica za glumce na ovogodišnjem Ponta Lopudu

Treći Ponta Lopud festival, koji je na jednom mjestu okupio svjetske i regionalne istaknute profesionalce filmske industrije bilo u ulogama predavača ili učesnika, otvoren je u utorak, 20. juna, a trajat će do subote, 24. juna.

Na Lopud je stigao i slavni Edward Norton, a dočekali su ga organizatori Festivala Miro Purivatra i Tilda Grossel Bogdanović.

Jedan od najcjenjenijih glumaca današnjice održat će seriju predavanja i radionica za glumce na ovogodišnjem Ponta Lopudu.

Norton je skoro 30 godina u samom vrhu svjetske kinematografije i jedan je od najslavnijih glumaca svoje generacije. Glumio je u više od 50 filmova, producirao njih 13, napisao pet i režirao dva.

Filmski program na plaži hotela RMH Lopud Lafodia Resort & Wellness otvoren je projekcijom filma ‘Oslikani veo’ Johna Currana, a upravo Edward Norton u tom klasiku je odigrao glavnu ulogu.

Ovogodišnji filmski događaj posjetio je i bh. oskarovac Danis Tanović.

Ponosni partner 3. Ponta Lopud festivala je BH ContentLab powered by BH Telecom.

BH ContentLab je najveća domaća platforma za produkciju audio – vizuelnih sadržaja kojoj je cilj podrška razvoja bh. kinematografije i u čije sadržaje BH Telecom investira tokom tri godine skoro 30 miliona KM.