SHOWbuzz

nova lenta za sarajku

BiH dobila Miss turizma: Amina ide na svjetski izbor u Kinu

14/08/2019

Dobro poznato lice ljubiteljima mode u BiH i već je imala zapažena učešća na nekoliko takmičenja ljepote

Sarajka Amina Hasanbegović nova je Miss turizma Bosne i Hercegovine i ona će sredinom narednog mjeseca predstavljati našu zemlju na svjetskom takmičenju u Kini.

“Drago mi je da sam ponijela glavnu titulu i da idem na jedno veliko svjetsko takmičenje ljepote. Mojoj sreći nema kraja. Nije mala stvar predstavljati svoju domovinu na svjetskom takmičenju u konkurenciji stotinu djevojaka sa cijele planete”, kazala je Hasanbegović koja ističe da ima veliku podršku Bogdane Trifković, vlasnice licence i nekadašnje Miss Earth BiH.

Amina je dobro poznato lice ljubiteljima mode u BiH i već je imala zapažena učešća na nekoliko takmičenja ljepote. Tako je prošle godine na takmičenju “Miss Earth BiH” osvojila titulu prve pratilje.

Osim toga, Hasanbegović se u februaru na takmičenju Miss Balkana koje je održano u Banjoj Luci, u jakoj konkurenciji ljepotica iz Bugarske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine okitila lentom druge pratilje.

“Već sada me ljudi prepoznaju na ulici. Iako sam dosta mlada, u svijetu modelinga sam napravila mnogo toga za kratko vrijeme”, izjavila je Hasanbegović koja je upisala Fakultet političkih nauka u Sarajevu, smijer Pedagogija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.