sad je favorit

Bilal se na otvaranju Eurosonga pojavio u raskošnoj haljini

bilal

Nakon generalne probe, Bilal se na listi favorita popeo na treće mjesto, a mnogi smatraju i da će pobijediti

Bilal Hassani (19) predstavlja Francusku na ovogodišnjem Eurosongu s pjesmom “Roi”, a otkako se plasirao u takmičenje jedan je od favorita. U nedjelju je bilo otvorenje Eurosonga, a Bilal je stigao u raskošnoj bijeloj toaleti.

– Ovaj trenutak će mi zauvijek ostati u pamćenju. Kad sam bio dijete sjećam se da sam se gledao u ogledalo i zamišljao da hodam crvenim tepihom. Kako sam odrastao, puno ljudi mi je govorilo da se to nikad neće dogoditi jer sam bio čudan, drukčiji i ne zaslužujem to. Jučer sam hodao narančastim tepihom na Eurosongu, s outfitom koji sam zamišljao – pohvalio se Bilal na društvenim mrežama.

Nakon generalne probe, Bilal se na listi favorita popeo na treće mjesto, a mnogi smatraju i da će pobijediti. Počeo je pjevati sa samo pet godina, a nakon što je krajem prošle godine pobijedio na “Destination Eurovision”, časopis Tetu proglasio ga je ikonom francuske LGBT+ mladih.

Tekst eurovizijske pjesme Bilal je sam napisao.

To je bio njegov način da se obračuna s “hejterima” nakon što su ga napadali. U 2017. je priznao da je homoseksualac i zbog toga je primao prijetnje, među kojima i one smrću.