Žali zbog razvoda

Bill Gates: Druženje sa Epsteinom bilo je ogromna greška

bill-melinda-gates

Bill Gates priznao je da je ogromna greška bila družiti se s osuđenim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom te je otkrio kako su zajedno bili na nekoliko večera. Gates je u razgovoru za CNN priznao i kako je bio jako tužan nakon razvoda od supruge Melinde, a jedan od glavnih razloga za razvod bilo je njegovo druženje s Epsteinom.

Prijateljski odnos Gatesa i Epsteina datira još iz 2011., kada je Epstein uplatio sredstva u zakladu Gates i JP Morgan, no zbog toga se Gates žestoko svađao sa suprugom. Melinda je bila bijesna zbog njegovog druženja s pedofilom i rekla da s tim ne želi imati nikakve veze. Advokate za razvod angažirala je 2019., kada su susreti Gatesa s Epsteinom dospjeli u javnost.

Gates je Epsteina posjetio u njegovoj kući više puta, a s njim je čak razgovarao o svom braku, kada mu je Epstein savjetovao da se rastane. Gates je za CNN kazao kako je i on bio zabrinut zbog Epsteina, koji je priznao krivnju te je osuđen 2008. zbog navođenja maloljetnice na prostituciju, godinama prije nego što ga je Gates upoznao.

“Bio sam s njim na nekoliko večera nadajući se da će on osigurati milione za filantropsku organizaciju vezanu uz globalno zdravlje putem svojih kontakata. Kad sam vidio da od toga neće biti ništa, naša druženja su završila. Bila je velika greška što sam proveo svoje vrijeme s njim i dao mu na važnosti. Bilo je i drugih u sličnoj situaciji, no pogriješio sam”, naglasio je Gates.

Njegov glasnogovornik kazao je da Gates nije ostvario apsolutno nikakvu ni poslovnu vezu ni prijateljstvo s Epsteinom i da su njihovi susreti bili isključivo vezani uz filantropiju. CNN-ov voditelj pitao je Gatesa žali li zbog nedavnih napisa da se nedolično ponašao na radnom mjestu, no Gates nije konkretno odgovorio.

“Svakako svi žale, ali to je vrijeme za razmišljanje i u ovom trenutku moram ići naprijed. Moj posao mi je vrlo važan, a kao porodica zacijelit ćemo najbolje što možemo i naučiti nešto iz ovih događaja”, zaključio je Gates.