Bill Gates kćerki kupio “poklončić” od 16 miliona dolara (VIDEO)

bill jennifer gates

Bill Gates “skuckao” je gotovo 16 miliona dolara za veliko imanje s konjima, na kojem bi njegova kćerka Jennifer trebala vježbati jahanje.

Jennifer Gates trenutno studira na Stanfordu, no nakon diplome planira se posvetiti takmičenjima u jahačkim sportovima na najvišem nivou.

Brižni tata zato joj je kao poklon za diplomu kupio farmu s konjima u North Salemu, koja se proteže na 124 jutra. Prije četiri godine, Gates je potrošio 18 miliona dolara na ranč u San Diegu, koji je kupio od fitness guruice Jenny Craig.

Ipak, čini se da je dobro promislio isplati li mu se ta kupovina, no kako njegovu kćer opisuju kao jednu od najtalentiranijih jahačica mlađih od 25 godina, očito je da novac nije uzalud bačen.

Jennifer se takmiči za Evergate Stables, tim koji je stvoren za nju. U januaru joj je Američka fondacija za jahanje uručila trofej Lionel Guerrand-Hermès te ju je opisala kao odličnu studenticu koja balansira između svoje jahačke karijere i studija ljudske biologije.

“Nakon diplome usredotočit će se na jahačku karijeru godinu dana, a potom planira upisati medicinu”, stoji u obrazloženju nagrade.

Sama Jennifer izjavila je da se planira takmičiti i “predstavljati svoju zemlju na što više takmičenja te učiti od drugih talentiranih jahača”.

Jahati je počela sa šest godina, kad je s prijateljicom krenula na kurs jahanja.