SHOWbuzz

SAD

Billu Cosbyju odbijen zahtjev za uslovnim otpustom iz zatvora

28/05/2021

Naveli su da će na sljedećem Cosbyjevom razgovoru s upravnim odborom biti razmotreno je li uspješno sudjelovao i završio program liječenja za seksualne prijestupnike i prevenciju nasilja

Američkom komičaru Billu Cosbyju (83) odbijen je zahtjev za puštanjem na uslovnu slobodu, a Pensilvanski odbor tu je odluku obrazložio u pismu upućenom javnosti, piše CNN.

U pismu, u kojem se navodi da je odluka odbora donesena 11. maja, navedeno je da Cosby mora “nastaviti sudjelovati i dovršiti dodatne institucionalne programe.” Odbor je kao faktore koji su pridonijeli odluci naveo i Cosbyjev “neuspjeh u izradi plana za puštanjem na uslovnu slobodu” te činjenicu da je Odjel za popravne kazne negativno ocijenio njegov napredak.

Naveli su da će na sljedećem Cosbyjevom razgovoru s upravnim odborom biti razmotreno je li uspješno sudjelovao i završio program liječenja za seksualne prijestupnike i prevenciju nasilja. Cosby, prema pismu, mora voditi evidenciju o svom ponašanju.

Andrew Wyatt, glasnogovornik glumca, rekao je da vijest o odbijanju nije iznenađenje za Cosbyja i njegovu porodicu.

“Gospodin Cosby žestoko se bori dokazati nevinost i nastavlja poricati sve optužbe iznesene protiv njega. Nadamo se da će Vrhovni sud Pennsylvanije ukinuti osuđujuću presudu ili naložiti novo suđenje”, rekao je Wyatt za CNN.

Cosby trenutno služi kaznu od tri do deset godina u zatvoru izvan Philadelphije zbog drogiranja i seksualnog napada na Andreu Constand 2004.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.