SHOWbuzz

razvod nakon četiri dana

“Bio sam prepijan”: Poznati holivudski glumac se razvodi nakon četiri dana braka

31/03/2019

Prije nego što su zatražili dozvolu za vjenčanje i razmijenili bračne zavjete, Cage i Koike su oboje pili do mjere trovanja

Glumac Nicolas Cage tvrdi kako je bio prepijan kada je pristao vjenčati se sa svojom djevojkom, vizažisticom Erikom Koike. Ovim se riječima holivudska zvijezda poslužila kako bi zatražila poništenje braka svega četiri dana nakon što je s Koike stupio u brak.

55-godišnji glumac prošlu je subotu viđen ispred vijećnice Clark County Court House, gdje je sa svojom 34-godišnjom djevojkom zatražio dozvolu za vjenčanje. Istog je dana paru dozvola i uručena, i sve se činilo kao da je slavni glumac okrenuo novi list u svom životu, dok četiri dana kasnije glumac nije zatražio poništenje braka.

Odmah nakon prve bračne noći, dok su napuštali hotel glumac i vizažistica snimljeni su u žestokoj svađi.

U dokumentima koji su predani sudu glumac tvrdi kako su on i Koike bili “suviše pijani” te da “nije shvaćao šta radi kada je pristao vjenčati se”. Cage i njegov advokat ovom odbranom pokušali su glumca prikazati nesposobnim za donošenje tako važne odluke kao što je brak.

“Prije nego što su zatražili dozvolu za vjenčanje i razmijenili bračne zavjete, Cage i Koike su oboje pili do mjere trovanja. Kao rezultat njegova trovanja, kada mu je Koike predložila da se vjenčaju, Cage je reagirao impulsivno i bez mogućnosti da prepozna i razumije posljedice svojih postupaka”, stoji u izvještaju koje je sudu priložio njegov advokat.

Nicholas Cage

Također, slavni oskarovac kao jednu od osnova za poništenje braka navodi i to što Koike nije bila posve iskrena s njim kada je riječ o njenom odnosu s trećom osobom. Naime, glumac tvrdi kako mu je Koike zataškala svoju kriminalnu istoriju, uključujući i kriminalni postupak koji je još uvijek aktivan, no u dokumentima se ne navodi o kojim slučajevima je riječ.

Cage i Koike svoju su vezu držali podalje od očiju javnosti, a prvi su put viđeni zajedno na odmoru u Puerto Ricu u maju 2018. godine. Nakon toga viđeni su još jednom isti mjesec tokom izlaska na večeru u Los Angelesu.

Cage se prije ovog ženio tri puta. Sa svojom prvom suprugom, glumicom Patricijom Arquette, vjenčao se 1995., a razveo 2001. godine. U avgustu 2002. oženio se Lisom Marie Presley, no sreće nije dugo potrajala. U novembru iste godine glumac je podnio zatjev za razvod koji je finaliziran 2004. godine. S trećom suprugom Alice Kim, s kojom se vjenčao 2004. te ima sina Kal-Ela Ipak, ostao je najduže u braku – 12 godina.

Ipak, brakom od četiri dana, glumac je oborio vlastiti rekord, a vrlo vjerovatno i rekord u Hollywoodu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.