"jutarnji list"

Bivša predsjednica Hrvatske pokrenula vlastiti biznis

kolinda
Kolinda Grabar Kitarović / FOTO: Instagram / @kolinda_gk

Firma ima temeljni kapital u visini od 2.654 eura

Bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović krenula je u poduzetničke vode te je krajem prošle godine u Zagrebu registrovala firmu pod nazivom KGK Advising & Professional Services d.o.o. u kojoj je osnivačica i direktorica.

Jutarnj list piše da je firma osnovana sa sjedištem na adresi zagrebačkog stana Grabar Kitarović u Bauerovoj ulici, čija je jedina vlasnica. KGK Advising & Professional Services d.o.o. je osnovana u novembru 2022. i to za niz djelatnosti, ali one koje se uglavnom odnose na savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnijenja, promociju, obuku u govornoj komunikaciji…

Firma ima temeljni kapital u visini od 2.654 eura. Grabar Kitarović nije bila raspoložena za komentar o tome čime se planira baviti.

Njen posljednji navodni angažman direktorice u kompaniji u Engleskoj zajedno s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem nedavno je privukao medijsku pažnju jer dvojac nije ni znao da su ih vlasnici kompanije registrovali kao direktore jer su isprva trebali imati tek savjetničku ulogu.