Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vjenčanje krajem godine

Bivša Romana Abramoviča udaje se za grčkog milijardera

Stavrosu Niarchos Zhukova

Žukova i Abramović razveli su se 2017, nakon devet godina braka

Bivša supruga ruskog milijardera Romana Abramoviča (52), Daša Žukova (38) ponovno će stati pred oltar, prenosi The Sun. Drugu sreću pronašla je u pet godina mlađem, grčkom milijarderu Stavrosu Niarchosu. Par bi trebao “sudbonosno da” izreći krajem ove godine.

– Par je odlučio vjenčati se krajem godine. Još nisu dogovorili sve detalje – piše isti izvor.

Dodao je i kako se luksuzna prosidba dogodila za vrijeme proslave Dašinog rođendana u New Yorku, a među uzvanicima, između ostalih, bili su i David Beckham i Liv Tyler.

Žukova i Abramović razveli su se 2017, nakon devet godina braka.

Njihov razvod s obzirom na to da se Abramovičevo bogatstvo procjenjuje na oko skoro 10 milijardi eura, smatra se jednim od najskupljih razvod u istoriji.

Ruski milijarder posjeduje brojne nekretnine, među kojima se ističu imanje u Cap d’Antibes u Francuskoj, stan na Upper East Sideu čija je vrijednost čija se vrijednost procjenju je na oko 85 miliona eura, te vila u susjedstvu kraljevskog para Williama (37) i Kate (37). Ima i jahtu Eclipse, za koju je iskeširao više od sto miliona eura, drugu najveću na svijetu.

No i Žukova dolazi iz dobrostojeće porodice. Godinu prije nego što je upoznala Abramoviča, pokrenula je vlastitu modnu liniju pod imenom Kova & T. Cijenjena je poslovna žena i članica visokog društva, urednica časopisa i strastvena ljubiteljica umjetnina.