Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

porodica potvrdila

Bivša žena frontmena Irona Maidena nađena mrtva

Paddy Bowden

Pozvani smo u 9:42 jutros zbog osobe kojoj nije dobro na adresu Barrowgate Road u Chiswicku. Poslali smo dva vozila, prvo je stiglo u roku dvije minute. Nažalost, pacijentica je već umrla

Bivša žena frontmana Irona Maidena Brucea Dickinsona poginula je “u tragičnoj nesreći”, objavila je njena porodica.

Paddy Bowden pronađena je mrtva pored svog doma u Chiswicku na zapadu Londona. Dickinson i ona imali su troje zajedničke djece, a rastavili su se u ovembru prošle godine nakon 29 godina braka.

Mediji su tada predviđali da imovina koju moraju podijeliti iznosi 105 miliona eura.

“Ovo je užasna tragedija, a čini se da je riječ o tragičnoj nesreći. Naša djeca Austin, Griffin i Kia smo slomljeni. Zbog poštovanja prema Paddy nećemo više ništa govoriti u ovim teškim i bolnim vremenima za našu porodicu”, poručio je Dickinson u saopćenju.

Hitna pomoć izvijestila je da su pozvani na mjesto događaja, no mogli su samo utvrditi smrt.

“Pozvani smo u 9:42 jutros zbog osobe kojoj nije dobro na adresu Barrowgate Road u Chiswicku. Poslali smo dva vozila, prvo je stiglo u roku dvije minute. Nažalost, pacijentica je već umrla”, objavili su.

Dickinson posljednjih mjeseci živi u Parizu s trenericom, novinarkom i modnom blogericom Leanom Dolci.

“Leana je oduvijek bila velika obožavateljica Maidena, pratila ih je skoro deset godina. Ona i Bruce zbližili su se tokom godina, upoznala je i njegovu djecu. Paddy je u Južnoj Africi, gdje je uzela malo prostora za razmišljanje”, rekao je prije pola godine izvor za strane medije.

Prije pet godina Dickinsonova karijera skoro je završila, kad je otkriveno da se bori s rakom grla koji je ušao u treći stadij te je imao dva tumora na jeziku.

Rak mu je dijagnosticiran na rutinskom pregledu uoči Božića. Tokom kemoterapije i zračenja Paddy se brinula o njemu u njihovom domu na zapadu Londona. O borbi s rakom pisao je u svojoj autobiografiji “What Does This Button Do?” iz 2017.

Bruce i Paddy vjenčali su se 1990. godine nakon dvije godine veze.

Maideni su osnovani u istočnom Londonu 1975. godine, a prodali su 80 miliona albuma i osvojili brojne nagrade, što ih čini jednim od najuspješnijih heavy metal bendova svih vremena.