Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zbog "dvoglavog orla"

“Blic”: Selma Bajrami zadržana na aerodromu u Beogradu, zabranjen joj ulazak u Srbiju

selma bajrami
FOTO: Instagram / Selma Bajrami
Selma Bajrami

Bosanska folk pjevačica Selma Bajrami zadržana je danas na aerodromu u Beogradu kada je pokušala da uđe u Srbiju.

Bajrami je nedavno tokom nastupa navodno pokazivala simbol “velike Albanije”, dvoglavog orla.

Bajrami, kako piše “Blic” nedavno na jednom nastupu dok je pjevala pjesmu “Valle Kosovare” navodno u jednom trenutku rukama pokazala dvoglavog orla, a snimak se pojavio na društvenim mrežama.

Ona se tada oglasila na svom Instagram profilu gdje je otkrila svoju stranu priče.

“Pošto vidim da je neki ovdje mozgić pustio snimak sa mog nastupa u Sarajevu, gdje pjevam albansku pjesmu pokušavajući da na taj način ugrozi mene i moj odnos s publikom u Srbiji, imam potrebu da se oglasim. Kao što većina mojih pratioca/fanova zna, moji su korjeni s Kosova, dakle, moj deda je bio Albanac sa Kosova. Na pomenutom nastupu u Sarajevu, čovjek iz publike mi je tražio tu pjesmu, a ja ne vidim problem da tu pjesmu i otpjevam. Sutra kad dođem u Beograd, ako mi neko zatraži “Odakle si sele” npr, rado ću otpjevati. Muzika pobjeđuje svako zlo, a ja sam uvijek bila pjevačica koja pjeva za sve narode! I za Bošnjake, i za Srbe, i za Albance. Za sve! Svako će protumačiti onako kako on to želi, a ja vam šaljem ljubav”, napisala je tada Selma Bajrami.

Bivši šef srbijanske Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin je potvrdio da je on zabranio Selmi Bajrami ulazak u Srbiju.

Vulin izdao nalog

Odluku je donio nakon što je objavljen snimak na kojem Selma na nastupu pjeva “Valle Kosovare” i pokazuje dvoglavog orla.

“Ne možete pokazivati simbole Velike Albanije i uzimati novac u Srbiji. Kome je Velika Albanija ponos, Srbija ne treba da bude tezga. Kao što sam rekao, dok sam služio Srbiji kao direktor BIA, izdao sam jedan broj naredbi koje se odnose na sve one koji gaze dostojanstvo Srbije i našeg naroda. Ne znam koje naredbe su ostale na snazi, ali najbolje da izdajnici i oni koji misle da se može nekažnjeno pljuvati po Srbiji to sami provjere”, rekao je Vulin za Tanjug.