Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bono na koncertu u SAD-u ismijao Trumpa i povezao BiH i Siriju

bono vox
FOTO: Twitter

Popularni irski pjevač Bono Vox sa svojom grupom U2 održao je koncert u američkom gradu New Jerseyu gdje je indirektno ismijao američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovu zabranu ulaska u SAD muslimanima iz pojedinih zemalja.

“Hvala vam što ste nam dopustili da uđemo u vašu zemlju”, poručio je Bono publici, aludirajući na besmislenost Trumpove zabrane, prenose američki mediji.

Koncert je održan na prepunom MetLife stadionu, a tokom koncerta Bono je uspio povezati BiH i Siriju, podsjećajući na užase ratnih dešavanja i stradanja civila u dvije zemlje.

Neposredno prije nego što će izvesti pjesmu “Miss Sarajevo”, Bono je sa svojom grupom na velikom ekranu publici pokazao video u kojem je govorila petnaestogodišnja sirijska djevojčica.

“Voljela bih jednog dana doći u Ameriku jer je to iznimno lijepa zemlja. Svaka osoba tamo ima priliku za sreću. To je civilizovana zemlja. To je zemlja snova”, rekla je ova djevojčica.

Bono i U2 poznati su po socijalnom i političkom aktivizmu u svijetu, te dešavanja na koncertu nisu ni najmanje iznenadila njihove fanove, navode mediji u SAD-u.

Popularni pjevač i njegova grupa trenutno su na turneji zvanoj “The Joshua Tree”, kojom obilježavaju 30 godina od izlaska istoimenog albuma.