Borba za 10 miliona dolara: Kim i Kanye tvrde da se ne drogiraju

kim_kanye

Osiguravajuća kuća koja je američkom reperu Kanyeu Westu (40) trebala nadoknaditi gubitak jer nije do kraja odradio turneju “Saint Pablo” to kategorički odbija. Reper i Kim Kardashian (36) sada se s njima bore na sudu kako bi dobili novac.

Kanye West na turneji je prošle godine doživio težak psihički slom zbog kojeg je i hospitaliziran. To spada u zdravstvene probleme koje pokriva osiguravajuća kuća koja sada reperu ne želi isplatiti 10 miliona dolara. Tvrde da je Kanye sam sebi uzrokovao probleme i psihičku bolest jer je zloupotrebljavao marihuanu, kokain i druge droge.

West, koji navodno zdravo živi, to kategorički demantuje. U njegovu je korist svjedočila i njegova supruga Kim Kardashian koja tvrdi da “niti ona niti on ne koriste drogu”.

Na suđenju će također biti prikazano preko 20 sati snimaka na kojima se vidi Kanyeov potpuni živčani slom. On se boji kako bi te snimke mogle ugroziti njegov već ionako klimavi brak s Kim. Osim psihičkih problema koje Kanye ne želi liječiti, Kim mu zamjera da je patološki rastrošan i sklon ekscesima.

Liječnici koji su pozvani da svjedoče tvrde da reper sigurno pati od nekih psihičkih poremećaja, no da je teško procijeniti je li to zbog uživanja droge. West ne želi odustati od tužbe jer želi da mu osiguravajuća kuća isplati što on smatra da mu po ugovoru koji su sklopili duguju.