Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

London

Brat glumice iz “Harry Pottera” stradao dok je surfao na teretnom vozu

Jessie Cave (1)

Policija je obavila detaljnu istragu oko tog nesretnog slučaja te su iste večeri obavijestili porodice poginulih prijatelja

Jedan od dvojice muškaraca koji su poginuli dok su “surfali na vozu” u Londonu brat je od glumice Jessie Cave (31) koja je glumila Lavender Brown u Harry Potteru. Radi se o Benjaminu Haddonu-Caveu koji je preminuo u 28. godini s prijateljem Patrickom Bolsterom (26), piše britanski portal Mirror.

Benjamin je bio muzički producent, pisac i glumac, a obdukcija je utvrdila da je umro od strujnog udara. Njegova porodica bila je shrvana.

– On je bio naš voljeni sin i brat i mi smo potpuno uništeni. Bio je nevjerovatno ljubazan i talentovan, svi smo potpuno slomljeni – objasnili su.

Iza sebe je, osim porodice, ostavio i svoju dugogodišnju djevojku. Policija je obavila detaljnu istragu oko tog nesretnog slučaja te su iste večeri obavijestili porodice poginulih prijatelja.

– Početni dokazi koje smo uspjeli prikupiti sugerišu da su obojica bila na vrhu vagona teretnog voza, kada su došli u kontakt s nadzemnim električnim vodovima – stoji u službenom izvještaju policije, te će nastaviti istragu ispitivajući kako su se dvojica mladića uopće popela na voz.