SHOWbuzz

Nakon memoara

Brat tuži Mariah Carey zbog duševne boli i narušavanja ugleda

05/03/2021

Obrušio se Morgan i na druge odlomke memoara pa sestru tuži i zbog njene tvrdnje da je pokušao od nje iznuditi novac kad je postala uspješna

Morgan Carey, stariji brat pjevačice Mariah Carey, tuži je za nanošenje duševne boli i narušavanje ugleda, piše BBC.

61-godišnji Morgan želi odštetu jer se u nedavno objavljenim memoarima pjevačice spominje njegova nasilna priroda. Kao rezultat toga pretrpio je ekstremne duševne boli i ozbiljnu štetu svom ugledu, tvrdi Morgan.

“12 policajaca moralo je razdvajati mog brata i oca”, napisala je Mariah u knjizi, prisjećajući se navodne porodične tuče koja se dogodila u njenom djetinjstvu. Morgan, pak, tvrdi da je događaj u potpunosti izmišljen te kako bi u normalnoj situaciji tek jedan ili dva policajca izašli na teren zbog prijave za porodično nasilje.

Obrušio se Morgan i na druge odlomke memoara pa sestru tuži i zbog njene tvrdnje da je pokušao od nje iznuditi novac kad je postala uspješna.

“On nije ni u kojem slučaju ljubomoran na sestrin ogroman umjetnički i lični uspjeh”, stoji u tužbi koju je predao sudu na Manhattanu.

Ova tužba stiže samo mjesec dana nakon što je Mariah Carey optužila i sestra, a također zbog memoara. Ona tvrdi kako su navodi da je tada 12-godišnjoj Mariji davala tablete za smirenje, da ju je pokušala podvoditi te da ju je zalila kipućim čajem potpuno netačni i služe samo kako bi je ponizili i osramotili.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.