Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ispovijest

Brena otvoreno govorila o otmici sina

brena

ivojinovići nisu gubili vrijeme, pa su se odmah bacili u potragu za novcem i Stefana ubrzo vratili u svoje okrilje, na sigurno

Lepa Brena već decenijama uživa status najveće zvijezde na Balkanu i na prvi pogled njen život je bajkovit, ispunjen slavom, bogatstvom, ljubavlju…

Međutim, znamo i sami da stvari nisu uvijek onakve kako izgledaju, a da se iza privida savršenog života često kriju duboki ožiljci, teški problemi i traume… Takva kob nije zaobišla ni Brenu, premda je javnost tu činjenicu potisnula. Prije davnih 18 godina, ova muzička diva suočila se sa jednim od najvećih užasa koji roditelja može da snađe – njenog starijeg sina Stefana su kidnapovali.

Ona je o ovom nemilom iskustvu sada otvoreno progovorila za hrvatski portal 24sata.hr, otkrivajući da je cijeli incident započeo 2000. godine kada joj odjednom stigla poruka koja ledi krv u žilama.

“Gospodine i gospođo Živojinović, vaš sin Stefan se nalazi kod nas. Prema njemu ćemo se ponašati ljudski dok ste vi korektni. Neće mu faliti dlaka s glave”, pisalo je u jezivoj poruci otmičara koji su kidnapovali tada šestogodišnjeg Stefana.

Ova poruka trajno je promijenila živote porodice Živojinović, u koju se istog trenutka uselila duboka bol i neizreciv strah. Dok su čekali dalje instrukcije otmičara, živjeli su u stalnoj neizvjesnosti – pet dana nisu znali da li je Stefan živ ili mrtav. Tek pet dana poslije otmice, stigla im je druga poruka, a Brena je tek sada smogla snage da otvoreno priča o svim detaljima.

“Javili su nam da Stefana možemo otkupiti na dva načina. Živog za 2,5 miliona tadašnjih njemačkih maraka ili mrtvog za pet miliona. Rekli su i da će nam, u slučaju druge mogućnosti, slati dio po dio Stefanovog tijela”, ispričala je Brena.

Takođe, upozorili su Brenu i Bobu da ne zovu policiju, a dali su im rok od dva dana da skupe novac. Naglasili su im da ne odugovlače s isplatom. Prijetili su da će za svaki dan kašnjenja na Stefanovoj ruci biti jedan prst manje, a ako se ne jave ni nakon 10 dana, moći će da otkupe samo svoje mrtvo dijete.

Živojinovići nisu gubili vrijeme, pa su se odmah bacili u potragu za novcem i Stefana ubrzo vratili u svoje okrilje, na sigurno. Brena kaže da ne može da razumije kako se do dana današnjeg nije otkrilo ko im je priredio ovaj košmar.

“Sve otmice su razotkrivene, samo nije utvrđeno ko je to uradio mom djetetu. Nakon toga se više ničega ne plašim. Naravno da danas imam obezbjeđenje to su profesionalni ljudi koji se ne vide, ali tačno znaju šta treba da rade”, istakla je pjevačica.

Nije htjela da priča o tome na koji su joj način vratili Stefana, ali se u medijima spekulisalo o čak pet verzija njegovog oslobađanja. Prema prvoj, kući ga je dovezao taksisa nakon što su ga poslije primopredaje novca otmičari ostavili na Kalemegdanu. Druga priča kaže da je dječak predat pjevačici, koja je bila na nišanu snajperista, dok je Boba predavao novac otmičarima na Novom Beogradu. Treća verzija jeste ta da je Brena bila na nišanu snajperista na niškom autoputu, gdje je preuzela sina.

Neki mediji su nagađali da se primopredaja novca i djeteta odigrala u okolini Dubrovnika. Prema petoj verziji, Brena je pod snajperskim nišanom s mlađim djetetom bila parkirana na autoputu kraj Tošinog bunara, njen suprug je ostavio novac na dogovorenoj lokaciji, a otmičari su potom bosonogog Stefana ostavili na Kalemegdanu.

Porodica nakon toga više nije ista. Žive i rade normalno, ali tragičan događaj ostavio je traga. Sve ih je emotivno ranio, promijenio. Kad su Brena i Boba platili otkupninu te napokon zagrlili Stefana, cijela se porodica odselila na Floridu.

“Otkad su mi oteli sina, više mi ništa materijalno nema značaj. Nije mi važno ništa što se može novcem kupiti”, rekla je pjevačica.

Ne slaže se s onom da vrijeme liječi sve rane. Osim otmice sina, kao najbolniji trenutak u životu izdvaja i očevu smrt.

“Njegov odlazak me je dočekao nespremnu, jer je moj tata živio tiho, a tako je i otišao. Zato mi je i sad teško kad ga se sjetim, jer mi jako nedostaje. Svaki čovjek ima neke teške trenutke i što se prije nauči nositi se s njima, jednostavnije živi. Život jednostavno mora ići dalje”, rekla je Brena.

Njene ploče su se prodavale u milionskim tiražima. Singlice ‘Jedan dan života’ s Miroslavom Ilićem i ‘Sitnije, cile sitnije’ prodane su u 800.000 primjeraka. Iza sebe je već imala i filmove ‘Tesna koža’, ‘Hajde da se volimo’ i ‘Kamiondžije opet voze’. Brena je najveća zvijezda i jedna od najbogatijih pjevačica bivše zemlje.

“Moj život je običan čim se reflektori ugase. Privatno imam jednostavan život u kojemu sam supruga i majka tri sina. Moja me je publika vinula u zvijezde, a moja porodica dala mi snagu da na sceni budem što bolja i uspješnija”, rekla je Brena i dodala da najvećim uspjehom smatra publiku koja baš nju, unatoč tragedijama, još smatra sinonimom za dobro raspoloženje i veselje.