Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slavni glumac

Bruce Willis napušta glumu zbog zdravstvenog stanja

bruce-willis

O narušenom zdravstvenom stanju Brucea Willisa šuška se već neko vrijeme

Bruce Willis pati od zdravstvenog stanja koje utječe na njegove kognitivne sposobnosti te će uzeti pauzu od glume, objavila je njegova porodica.

Vijest je objavljena na Instagram profilu njegove kćeri Rumer.

“Bruceovim fanovima, kao porodica željeli smo reći da naš voljeni Bruce ima zdravstvenih problema, nedavno mu je dijagnosticirana afazija, što utječe na njegove kognitivne sposobnosti. Kao rezultat toga, Bruce se udaljava od karijere koja mu je toliko značila”, stoji u objavi.

“Ovo je stvarno izazovno vrijeme za našu porodicu i jako smo zahvalni na vašoj kontinuiranoj ljubavi, saosjećanju i podršci”, poručili su. Ista objava osvanula je i na profilu Bruceove bivše supruge Demi Moore.

O narušenom zdravstvenom stanju Brucea Willisa šuška se već neko vrijeme.

Glasine su počele nakon što je 66-godišnji glumac počeo prihvatati uloge u niskobudžetnim filmovima. U YouTube showu Half in the Bag odlučili su se pozabaviti tom temom.

“Bruce Willis snimi desetak filmova godišnje, a vi nikad niste čuli ni za jedan od njih. Pozabavit ćemo se ovim čudnim fenomenom i pokušati shvatiti što se događa”, napisali su u opisu emisije.

“Negdje sam pročitao da Bruce Willis ima demenciju, da zapravo nije ni svjestan što se događa oko njega”, napisao je jedan korisnik u komentaru na YouTubeu, na što je Matt Eskandri, režiser koji je zaslužan za nekoliko Willisovih filmova među kojima su i Hard Kill, Survive the Night i Trauma Center, odgovorio: “Da, to je istina, režirao sam četiri filma s njim pa znam iz prve ruke. Tužno je vidjeti kako legenda poput Brucea propada pred vašim očima. Vidio sam to dok sam radio s njim proteklih nekoliko godina.”

Prošle godine se Willis suočio s kritikama jer je viđen bez maske na jednom događaju. On se kasnije pravdao da je riječ bila o “krivoj prosudbi”, no upućeniji su tvrdili da je jednostavno zaboravio da mora nositi masku.