Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Holivudska glumica

Cameron Diaz otkrila zašto je prestala glumiti

cameron diaz

Kad snimate film, to je savršen izgovor – oni vas posjeduju. Vi ste ondje 12 sati dnevno mjesecima i nemate vremena ni za što drugo, rekla je

Bivša holivudska zvijezda Cameron Diaz otkrila je razloge zbog kojih se povukla iz filmske industrije, rekavši da je pronašla mir kad je prestala glumiti.

47-godišnja Diaz gostovala je u podcastu Gwyneth Paltrow In goop Health: The Sessions te s glumicom raspravljala o svom vinskom poslu, o tome kako joj se promijenio mentalitet sa starenjem te o utjecaju karijere na njen kvalitet života i veza.

“Odlučila sam da želim nešto drugo od života”, rekla je Diaz te dodala da je dugo i mukotrpno radila snimajući filmove, ali i kako ju je to samljelo.

“Nije mi ostalo prostora za lični život”, kaže.

Tokom 20-godišnje karijere (1994.-2014.) Diaz je bila nominirana za četiri Zlatna globusa. Najpoznatija je po ulogama u filmovima kao što su Maska (The Mask, 1994.), Svi su ludi za Mary (There's Something About Mary, 1998.) i Nebo boje vanilije (Vanilla Sky, 2001.)

Kad ju je Paltrow pitala kako se osjeća nakon što je napustila uspješnu glumačku karijeru Diaz je rekla kako je “pronašla mir u duši”. “Napokon sam se brinula o sebi.”

Bivša glumica rekla je da se odlučila zaista usredotočiti na svoje odnose s porodicom i prijateljima nakon što je dugi niz godina kontrolu nad određenim aspektima svog života predavala drugim ljudima.

“Kad snimate film, to je savršen izgovor – oni vas posjeduju. Vi ste ondje 12 sati dnevno mjesecima i nemate vremena ni za što drugo”, rekla je.

“Glumci su infantilizirani. Stavljeni smo u poziciju u kojoj se o svemu za nas brine neko drugi.”

Diaz je rekla da se nikad nije osjećala ugodno s takvim životom te da je morala preuzeti odgovornost nakon penzionisanja. Kaže da je odlučila postati samostalna i dokazala je da se može brinuti o sebi kao odrasloj osobi.

Otkrila je i kako je “intenzivno” stalno biti u žiži javnosti.

Diaz je izdala dvije knjige, The Body Book i The Longevity Book. Prije pet godina udala se za pjevača rock benda Good Charlotte Benjija Maddena. Ranije ove godine dobili su kćerkicu Raddix Madden.