SHOWbuzz

"the guardian"

Carole Baskin tužila Netflix

02/11/2021
Carole Baskin / FOTO: Screenshot

Podsjećamo, Carole Baskin proslavila se u prvoj sezoni Netflixove serije, u kojoj je prikazano njeno rivalstvo s Joeom Exoticom

Carole Baskin, američka aktivistica za prava životinja, tužila je Netflix jer je koristio njene snimke u traileru za film Tiger King 2, prenosi The Guardian.

Sa suprugom Howardom Baskinom, koji se uz nju pojavljuje u traileru, Carole je pokrenula pravni postupak u Floridi. Par tvrdi da je potpisao samo formulare za objavljivanje prve serije.

Strani mediji pišu da se u tužbi navodi kako se pojavljivanjem Baskina u promotivnim najavama za Tiger King 2 krše pravila o pojavljivanju. Carole se u tužbi osvrnula i na prvu seriju. Tvrdi da su u Tiger Kingu ona i suprug nepravedno optuženi za zlostavljanje životinja.

Carole i Howard traže da Royal Goode Productions i Netflix izbace sve njihove snimke iz Tiger Kinga 2, koji bi se trebao početi prikazivati 17. novembra.

Podsjećamo, Carole Baskin proslavila se u prvoj sezoni Netflixove serije, u kojoj je prikazano njeno rivalstvo s Joeom Exoticom.

Inače, prošle godine federalni sudac je Carole dodijelio kontrolu nad zoološkim vrtom koji je pripadao Joeu Exoticu, koji je osuđen na 22 godine zatvora zbog zlostavljanja životinja i pokušaja ubistva Carole.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.