Preminuo Kirk Douglas

Catherine Zeta-Jones oprostila se od svekra: Već mi nedostaješ

Catherine Zeta-Jones234

Međusobno su se poštovali, skupa dolazili na javna događanja, nerijetko objavljivali zajedničke fotografije po društvenim mrežama

Cijeli Hollywood i filmska industrija opraštaju se od legendarnog Kirka Douglasa, koji je preminuo u 104. godini. Tužnu vijest saopćila je njegova porodica. Supruga Kirkovog sina Michaela Douglasa (75), glumica Catherine Zeta-Jones (50), javno se oprostila od svekra.

– Moj dragi Kirk, voljet ću te do kraja života. Već mi nedostaješ. Lijepo spavaj – napisala je Catherine uz fotografiju s Kirkom.

Catherine je imala lijep odnos s Kirkom. Međusobno su se poštovali, skupa dolazili na javna događanja, nerijetko objavljivali zajedničke fotografije po društvenim mrežama.

Na dodjeli Zlatnog globusa 2018. godine Catherine je odala počast karijeri Kirka Douglasa, s kojim je tad izašla na pozornicu.

– Mog svekra, ovu živuću holivudsku legendu Kirka, je 1991. prepoznalo Udruženje pisaca u Americi zbog njegove uloge u zatvaranju ‘holivudske crne liste’ zbog koje je nekima bio uskraćen rad u filmskoj industriji – rekla je tada.