Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Catherine i Michael

Rijetki su bračni drugovi koji isti dan slave rođendan

catherine-zeta-jones-and-michael-douglas1

Stigavši u hotel, prvo je ugledala upravo Douglasa, no on je samo prošetao pored nje, noseći palice za golf

Kolike su šanse sa svojim životnim partnerom osim ljubavi i djece, dijelite istu karijeru, ali i datum rođenja? Upravo sve to zajedničko je holivudskom paru Catherine Zeta-Jones i Michaelu Douglasu, koji danas slave rođendane, a za nešto manje od dva mjeseca proslavit će i 20. godišnjicu braka

“Sretan ti rođendan Catherine! Kladim se da si sretna da je ova godina pri kraju! Nazdravimo budućnosti”, napisao je to na svom Instagram profilu holivudski glumac Michael Douglas i čestitao današnji 51. rođendan svojoj lijepoj supruzi, velškoj glumici Catherine Zeta-Jones.

A onda je i ona sama uzvratila najbolje želje za njegov 76. rođendan, koji je, vjerovali ili ne, isto danas. Šansa da supružnici slave istog datuma rođendane poprilično je mala, no u slučaju ovog para, to je samo još jedna stvar u nizu koja ih povezuje, uprkos činjenice da je između njih razlika od čak 25 godina.

No, sve to njihov je brak dodatno ojačalo, iako im isprva nisu bile naklone ni zvijezde, ali ni njegova tadašnja supruga Diandra Luker. Par se upoznao u avgustu 1998. kada su oboje prisustvovali filmskom festivalu u Deauvilleu.

“Rekli su mi da me Michael Douglas želi upoznati. Bila sam poprilično nervozna jer nisam znala zašto me želi upoznati.”

Stigavši u hotel, prvo je ugledala upravo Douglasa, no on je samo prošetao pored nje, noseći palice za golf.

“Rekla sam bratu, koji je bio sa mnom, kako mi se čini da me i ne želi baš toliko silno upoznati jer je samo prošao pored mene, nije me ni primjetio”, prisjetila se godinama kasnije glumica.

No, istina je bila sasvim drugačija. Douglas ju je itekako primjetio i uz pomoć prijatelja, tada bračnog para Melanije Griffith i Antonija Banderasa, službeno je upoznao na večeri. Poput pravog kavalira, zamolio ju je da sjedne pored nje. Budući da je to bila večera organizirana povodom premijere “Zorroa”, Catherine je imala mnoštvo obveza, pa ju je Douglas zamolio da mu se kasnije pridruži na piću u hotelskom baru.

 

View this post on Instagram

 

Happy Birthday Catherine! I bet you are glad this year is over! Here’s to the future ❤️ @catherinezetajones

A post shared by Michael Douglas (@michaelkirkdouglas) on

“Nakon pola sata razgovora iskreno sam joj rekao – znaš, ja sam otac tvoje buduće djece. Zvučalo mi je to sasvim normalno, a onda je ona rekla – znaš, čula sam puno stvari o tebi i vidjela puno toga, stoga mislim da je vrijeme da ti kažem laku noć.”

Drugog dana Zeta-Jones je otputovala, no Douglas nije odustajao od svog plana. Poslao joj je cvijeće i ispriku, pa su se počeli družiti. Iznenađujuće je za sve bilo to koliko su polako i s oprezom uživali u tim posebnim zajedničkim trenucima, a zanimljivo je da su se prvi put poljubili tek devet mjeseci kasnije.

Da su zajedno, priznali su tek 1999. godine, na premijeri njenog trilera “Klopka” u Edinburgu. Tada je Catherine jasno i glasno rekla okupljenim novinarima:

“Michael je ovdje večeras iz jednog jedinog razloga – želimo javno reći da smo zajedno.”

Jedina prepreka bili su papiri za razvod od prve supruge, koji su se dugo riješavali, no Douglasa to nije spriječilo da ju na samu Novu godinu zaprosi. Par je zajedno bio u Aspenu, a umjesto da uživaju u snježnim radostima, bili su osuđeni na krevet jer ih je oboje dohvatila gripa. U jednom trenutku Michael Douglas je kleknuo ispred nje i postavio joj pitanje koje su svi s nestrpljenjem iščekivali te joj poklonio antikni prsten Freda Leightona s 10-karatnim dijamantom, okružen s 28 manjih dijamanata, koji se procjenjuje na milion dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on

U to vrijeme Catherine je bila trudna s njihovim prvim djetetom, sinom Dylanom. Njega je rodila u avgustu 2000. godine, a 18. novembra par je izmijenio zavjete na, kako su ga nazvali, “vjenčanju godine” u slavnom hotelu Plaza u New Yorku.

Cijela ceremonija stajala ih je oko milion i po dolara, od čega je 250.000 dolara otišlo na vjenčanicu s potpisom Davida Emanuella, a među uzvanicima je bio velik broj slavnih holivudskih glumaca s A liste. No za Douglasa ništa nije bilo preskupo.

“Šta god Catherine želi, ona će to i dobiti”, izjavio je uoči vjenčanja.

 

View this post on Instagram

 

We love you Michael, Happy Father's Day my love ??♥

A post shared by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on

U braku su dobili dvoje djece, danas 20-godišnjeg Dylana i 17-godišnju Carys, a porodica je do 2009. godine živjela na egzotičnom otoku Bermuda kako bi im pružili normalno djetinjstvo i odrastanje, nakon čega su odlučili živjeti u New Yorku.