Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Chris Cornell sahranjen na groblju Holywood Forever

Chris Cornell

Frontman Soundgardena Chris Cornell u petak je sahranjen na groblju Hollywood Forever u Los Angelesu.

Zastupnici pokojnog pjevača i tekstopisca navode da će za privatnom memorijalnom službom uslijediti javni obilazak Cornellovog groba u 15 sati po lokalnom vremenu.

Greoblje Hollywood Forever mjesto je vječnog počinka brojnih zvijezda među kojima su Jayne Mansfield, Douglas Fairbanks, Rudolph Valentino i Cecil B. DeMille.

Cornell (52), proglašen je mrtvim 18. maja nakon što je pronađen u besvjesnom stanju u hotelskoj sobi u Detroitu nekoliko sati nakon što je održao koncert sa Soundgardenom.

Zvaničnici ureda mrtvozornika objavili su preliminarne rezultate autopsije koji pokazuju da se pjevač objesio, ali se još čeka na toksikološke rezultate. Pjevačeva porodica osporila je te nalaze i tvrdi kako je Cornell mogao uzeti veće količine lijekova protiv anksioznosti od propisanih.

Cornell, koji je rodom iz Settlea, bio je vodeći vokal grunge pokreta u 1990-im. Osim Soundgardena, on je ostvario hitove kao solo umjetnik i s bandovima Temple of the Dog i Audioslave.

Njega su nadživjeli supruga i troje djece.

Vicky Cornell napisala je otvoreno pismo svom suprugu koje je postavljeno online u Billboardu u srijedu, u kome je obećala da će voditi brigu o njihovoj djeci.

– Proveli smo najbolje trenutke našeg života u protekloj deceniji. Žao mi je, moja draga ljubavi, što nisam vidjela šta se desilo te noći. Žao mi je što si bio sam, i znam da to nisi bio ti, moj dragi Cristopher. I tvoja djeca to znaju tako da možeš počivati u miru – napisala je ona, prenosi Associateds Press.