Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"nezavisni portali"

Članice punk benda Pussy Riot počele štrajk glađu u zatvoru

New Project (79)
Lyusya Shtein (druga s lijeva) na jednom od suđenja

Alyokhini i Shtein trenutno je zabranjeno međusobno razgovarati u zatvoru, a prema izvještajima, ta zabrana nema zakonsku osnovu

Dvije članice punk benda Pussy Riot počele su štrajkati glađu u zatvoru u blizini Moskve gdje trenutno služe kazne, objavila su u subotu dva nezavisna ruska novinska portala.

Maria Alyokhina i Lyusya Shtein zahtijevaju smještaj u jednoj ćeliji i mogućnost komuniciranja, objavili su nezavisni portal Meduza i portal za građanska prava Ovd-Info.

Alyokhini i Shtein trenutno je zabranjeno međusobno razgovarati u zatvoru, a prema izvještajima, ta zabrana nema zakonsku osnovu.

Obje žene služe dvosedmične zatvorske kazne zbog organiziranja protesta podrške zatvorenom ruskom opozicionom čelniku Alekseju Navaljnom prethodno ovoga mjeseca.

Članice benda ruska je policija u više navrata hapsila, što je često rezultiralo zatvorskim kaznama, budući da su postigle međunarodnu slavu zbog izvođenja “punk molitve” u znak protesta protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina u moskovskoj katedrali Krista Spasitelja 2012. godine.