Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ispred zrinjskog

Sarajevo i dalje ima najveći koeficijent na UEFA-inoj listi

zeljo-sarajevo-derbi-2021

Treći najbolji klub u Bosni i Hercegovini prema rankingu UEFA-e je Široki Brijeg

Prema najnovijoj UEFA-inoj rang listi, FK Sarajevo uspio je zadržati najveći koeficijent što se tiče klubova iz Bosne i Hercegovine. U slučaju eventualnog osvajanja titule na kraju tekuće sezone (što je malo vjerovatno s obzirom na veliku prednost Zrinjskog), tim sa Koševa bi bio nositelj u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Sarajevo se u ukupnom poretku nalazi na 160. poziciji sa koeficijentom 7.250, dok se sedam pozicija iza tima sa Koševa nalazi Zrinjski sa ostvarenim koeficijentom 7.

S obzirom da Zrinjski na polusezoni bosanskohercegovačke Premijer lige ima 12 bodova više od drugoplasirane ekipe Tuzla Cityja, te da će biti potrebno čudo da Plemići ne osvoje titulu ove sezone, a samim tim i plasman u prvo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, Mostarcima će ipak biti potrebna pomoć drugih ekipa u osiguravanju statusa nositelja u prvom pretkolu.

Naime, da bi Plemići bili nositelji, potrebno je da Ferencvaros, Hapoel Beer Sheva, Maribor ili Olimpija, te Dudelange ne budu šampioni u svojim zemljama, piše SCsport.

Treći najbolji klub u Bosni i Hercegovini prema rankingu UEFA-e je Široki Brijeg sa koeficijentom 3.500, dok klub sa Pecare prate Borac i Željezničar sa ostvarenim koeficijentima 3.