Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Clooney i njegova dva partnera od hobija zaradili milijardu dolara

Mike-Meldman_George-Clooney_Rande-Gerber

George Clooney (56), Rande Gerber (55) i Michael Meldman prodali su svoj brend tekile “Casamigos” londonskoj firmi Diageo.

Trojica partnera dobili su unaprijed 700 miliona doalra, a tokom sljedećih deset godina, ovisno o tome koliku će zaradu brend donijeti svojim novim vlasnicima, svota bi mogla narasti za još 300 miliona dolara.

U Diageu ne misle da će na brendu Casamigos išta zaraditi u prve četiri godine i tek nakon tog perioda očekuju profit.

– Da ste nas prije četiri godine pitali imamo li kompaniju vrijednu milijardu dolara, rekli bi da nemamo. Ovaj potez pokazuje Diageovu vjeru u našu kompaniju i našu vjeru u Diageo. Ipak, mi ne idemo nikamo, i dalje ćemo biti dio Casamigosa. I to počevši s čašicom večeras. Možda dvije – rekao je George u izjavi kojom je potvrdio prodaju brenda.

Sva trojica osnivača brenda Clooney, poduzetnik u zabavnoj industriji i suprug Cindy Crawford Rande Gerber, te trgovac nekretninama Michael Meldman, će ostati i dalje uz Casamigos.

Trojac tvrdi da su u posao s tekilom ušli slučajno nakon što su se Rande i George tokom odmora u Meksiku zainteresirali za proizvodnju tekile, a nakon toga im se pridružio i Michael. U početku su planirali tekilu proizvoditi samo za sebe, porodicu i prijatelje, ali nakon što su morali izvaditi licencu da bi mogli proizvoditi alkoholno piće, odlučili su je i prodavati. Sada su od svog hobija lijepo i zaradili.