Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

CNN otpustio Kathy Griffin zbog odrubljene Trumpove glave

kathy

Američka TV mreža CNN otpustila je komičarku Kathy Griffin nakon što je u TV programu pozirala s fotografijom s lažnom odrubljenom glavom predsjednika Donalda Trumpa.

– CNN je raskinuo ugovor s Kathy Griffin zbog njenog pojavljivanja u TV programu – navodi TV mreža u tweetu.

Griffin je uputila izvinjenje nakon što je izazvala zgražanje širom zemlje a njen partner iz TV programa Anderson Cooper izjavio je da je zapanjen njenim postupkom.

Trump je izjavio da je to “bolesno” a njegova supruga Melania nazvala je snimak “uznemirujućim”.

Na snimku postavljenom na Twitteru Griffin je “preklinjala” za oprost i izjavila je da je prešla liniju”.

Pedestšestogodišnja dobitnica Emmyja kazala je da je tražila od slavnog fotografa Tylera Shieldsa da izbriše fotografiju s interneta.

Okrutna fotografija izazvala je buru kritika na drušvenim mrežama, uključujući i onu Chelsea Clinton, kćerke Trumpove suparnice s prošlogodišnjih izbora, Hillary.

– Nikada nije duhovito šaliti se s ubistvom predsjednika – navela je ona na tweetu.

Prva dama Melania Trump izjavila je da se “pita oko mentalnog zdravlja osobe koja je to učinila”, prenijela je TV mreža NBC.

Bivši republikanski predsjednički kandidat Mitt Romney također je osudio napad na Twitteru: “naša politika postala je previše prizemna, previše niska i vulgarna, ali fotografija koju je postavila Kethy Griffin predstavlja pad u još veće i gnusnije dubine”.

Trumpov sin, Donald Trump Jr, objavio je na Twitteru: “Odvratno, ali ne i iznenađujuće. To je naša sadašnjica. Oni to smatraju prihvatljivim”.