Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crna Gora

“Čobo” Muhameda Bikića na “Budva sports and arts film festival”

čobo
Foto: M. Bikić
Dokumentarni film 'Čobo' bit će prikazan u takmičarskom programu

Na Festivalu će biti prikazano 100 filmova, od kojih će se 50 naći u takmičarskom dijelu, a među njima je i dokumentarni film ‘Čobo’, u produkciji Federalne televizije, autora Muhameda Bikića

Budva će biti domaćin festivala koji će biti održan od 17. do 19. augusta pod nazivom ‘Budva sports and arts film festival’ (BSAFF).

To je festival dokumentarnog i igranog filma sa sportskom tematikom i predstavlja prvu manifestaciju tog tipa u Crnoj Gori, koja je postala 131. članica svjetske porodice Saveza sportskih televizija i slika na ekranu (FICTS) sa sjedištem u Milanu.

Na Festivalu će biti prikazano 100 filmova, od kojih će se 50 naći u takmičarskom dijelu, a među njima je i dokumentarni film ‘Čobo’, u produkciji Federalne televizije, autora Muhameda Bikića, koji je prošle godine na tradicionalnom Festivalu sportskog filma na Zlatiboru dobio priznanje za dokumentarne filmove “Željina stotka” i “Škija”.

-Dodijelit ćemo sedam nagrada. Nagradit ćemo najbolji dugometražni, srednjemetražni i kratkometražni film. Dodijelit ćemo nagradu za najbolju režiju i ideju i najbolji igran film. Bit će dodijeljen i Grand Prix. Raduje me što će se na Festivalu naći, pored domaćih, i filmovi iz regiona – rekao je Miloš Todorović, direktor i osnivač Festivala.