Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Comedy Central najavio “South Park” maraton u čast nove sezone

south park1

Historijskih osam dana namijenjenih samo najzagriženijim obožavaocima kultnog crtanog filma za odrasle “South Park” desiće se sljedećeg mjeseca.

Ljubitelji prepoznatljivih likova Stana Marsha, Kylea Broflovskog, Erica Cartmana i Kennyja McCormicka, njihovog grubog jezika i crnog humora, imaće priliku da od 6. do 13. septembra neprekidno uživaju u animiranoj seriji.

Ovo je najavio “Comedy Central”, napominjući da će svoju televizijsku poslasticu pustiti u čast početka 21. sezone “South Parka” . Medijska kuća je objavila da će emitovati svih 254 epizoda u roku od osam dana, a jedino što će prekinuti animirani maraton biće Trevor Noah, čiji se šou emituje na ovoj televiziji svako veče u isto vrijeme, pišu Nezavisne.

Nakon pomenutog televizijskom maratona, za koji će se siguno pronaći i oni što će u komadu “izdržati” njegovo emitovanje, biće premijerno emitovana i prva epizoda 21. sezone.

Inače, “South Park” je prvi put emitovan 13. augusta 1997. godine, a njegovi tvorci su Trey Parker i Matt Stone. Radnja se vrti oko doživljaja četiri glavna aktera koji su u dječačkom dobu.

Bizarne avanture čuvenog četverca, koji ni nakon 21 godinu nije odrastao, smještene su u gradiću South Park u Coloradu. U dokumentarnom filmu “Sto najvećih crtanih filmova” iz 2004. “South Park” je plasiran na trećem mjestu, iza serija “Simpsonovi” i “Tom i Jerry”.

Tvorci ove animirane serije upoznali su se na koledžu i zasnovali seriju na dva kratka animirana filma koja su snimili 1992. i 1995. godine. Film iz 1995. je jedan od prvih animiranih filmova koji je postao popularan preko interneta, što je poslužilo kao dobar početak za dužu crtanu seriju.

Prva epizoda “South Parka” već je imala ogromnu gledanost. Kvalitet kasnijih epizoda je varirao, ali je serija postala komercijalno najuspješniji i najdugovječniji produkt kuće “Comedy Central”.