Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stolac

Crvena jabuka održala koncert na SMART festu, posjetitelj iz regiona uživali u hitovima

crvena jabuka
Foto: SMART fest
U pjesmama Crvene jabuke uživali i stari i mladi

Koncert je održan u sklopu SMART festa Stolac 2023., a sam odaziv publike pokazao je koliko su organizatori dobro izabrali ovogodišnju grupu za koncert

Crvena jabuka održala je sinoć u Stocu, bez premca, jedan od najboljih koncerata koji je Hercegovina vidjela u posljednje vrijeme, saopćeno je iz SMART festa.

“Ima nešto od srca do srca”, “Tvoga srca vrata”, “Nekako s proljeća” samo je dio pjesama koje su se našle na repertoaru, a koje su oduševile publiku.

Koncert je, inače, održan u sklopu SMART festa Stolac 2023., a sam odaziv publike pokazao je koliko su organizatori dobro izabrali ovogodišnju grupu za koncert.

Njihove pjesme su obilježile živote nekoliko generacija, pa su tako u Gradu na Bregavi u pjesmama Crvene jabuke uživali i stari i mladi.

Kao predgrupa Crvenoj jabuci nastupio je širokobriješki bend ”Rock trajanja”, koji je pokazao da je pred njima svijetla muzička budućnost.

Rasprodane ulaznice za “Ćiru”

Domaćini su se potrudili da festival ove godine zatvore sa stilom, pa je tako danas kao završni događaj SMART festa, planirana predstava “Ćiro” Tarika Filipovića.

Koliko je zanimanje za ovu predstavu pokazuje činjenica da su ulaznice rasprodane danima unaprijed.

Na koji je način ličnost Ćire Blaževića inspirirala Tarika Filipovića nakon dugogodišnjeg prijateljstva gledatelji će vidjeti kroz ovu duhovitu, ali i dirljivu monodramu. Tarik Filipović je poznat po svojoj izvanrednoj glumačkoj sposobnosti, a njegova izvedba Ćire definitivno je jedna od najupečatljivijih uloga u njegovoj karijeri, stoji u saopćenju.

Urbana kultura

Na kraju vrijedi istaknuti kako se SMART fest proteklih godina etablirao kao nezaobilazan kulturni i zabavni događaj, ne samo u Stocu, nego i u cijeloj regiji, kao festival koji je spoj muzike, pozorišta, ulične umjetnosti, filma te svega što bi se moglo svesti pod nazivnik urbane kulture.

Kroz dugi niz godina koncerte su u sklopu SMART festa održali Zoster, Marijan Ban i Diktatori, klapa Contra, Ante Cash, Psihomodo pop, Opća opasnost, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli, Who see i Željko Bebek.

Uz izniman koncertni niz, festival svake godine ugosti različite pozorišne predstave i predstave za djecu. Publika je do sada mogla pogledati predstave Otirač, Ne igraj na Engleze, Priča o dva brata, Koko u školi za klaune, Abeceda književnosti, Mala škola glume, Magic show za cijelu obitelj…, gdje je posebno uživala najmlađa publika.