Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Daily Mail: Za krah braka Angeline i Brada kriva Bosanka Arminka Helić!?

brad-angelina-4

Glavna svjetska tema prethodnih dana je razvod hollywoodskog “para nad parovima”, Brada Pitta i Angeline Jolie. Po svemu sudeći, velikog udjela u raspadu slavnog braka imala je Arminka Helić, lobistkinja za Srebrenicu i nekadašnja politička savjetnica bivšeg britanskog šefa diplomatije Williama Hague.

Prema tvrdnjama britanskog Daily Mail, Pitt je želio da Jolie pruži još jednu šansu, ali da su ga u tome spriječile Angelinine bliske prijateljice, ili kako ih je glumac nazvao, “krug vještica koje su joj isprale mozak”.

Brad Pitt je naročito pobijesnio kada je njegova supruga unajmila Arminku Helić (48), lobistkinju za Srebrenicu i Chloe Dalton (37), kako bi joj pomogle u političkoj karijeri, što je bio jedan od glavnih razloga svađe, prenosi britanski list. Dvije “nove prijateljice” na sebe su navukle glumčev gnjev jer su odmah po dolasku zahtijevale da Brad otpusti polovinu osoblja koje je do tada bilo u službi slavnog para.

brad-angelina-1

The Sun piše da Brad “nije podnosio sastanke svoje žene sa Arminkom”.

– Brad vidi tu ženu i njene prijateljice kao vještice. Bio je bijesan zbog Arminkinih odluka koje su umnogome kreirale Angelinin politički imidž, kao i njene zamjerke na njihovo osoblje. Smatrao je da Arminka i Chle, koje su se prosto zalijepile za njihovu porodicu i svuda putovale sa njima, od početka ispiraju mozak Angelini. Svađe koje je slavni par imao zbog Anginih novih prijateljica su užasne, i umalo se nisu pretvorile u pokolj – kaže izvor za britanski Sun.

Bradu je smetala nagla promjena u Angelininom ponašanju.

– Do tada su uvijek zajedno donosili odluke. Odjednom, Anđelina je počela da o njihovom braku odlučuje usvajajući mišljenje svoje dve savjetnice. Brad se osjetio kao u koaliciji sa političarkom, a ne u braku sa ženom – rekao je izvor.

Arminka sa Bradom i Angelinom

Arminka sa Bradom i Angelinom

Helić se navodi kao ključna figura u “Timu Angenila” nakon što se slavna glumica odlučila za razvod.

Izvor Daily Maila navodi da je Helić “jaka, pametna i besprijekorno odana” dodajući da je ona Angelinin “pomoćnik, savjetnik i najbolji prijatelj”.

Angelina je bila svjedok njenog izbora u Dom lordova 2014. godine. Često putuju zajedno, te su tako prošlog leta posetile Međunarodni krivični sud u Holadniji i Burmu u vrijeme izbora.

Koliko je veza između njih dvije jaka potvrđuje i podatak da je upravo Helić bila sa Jolie  u trenutku kada je objelodanjeno da je podnijela papire za razvod. Mediji navode da Helić predstavlja centralnu figuru u unutrašnjem krugu najbližih prijatelja Angeline.

Arminka sa Angelinom i Hagueom u Srebrenici

Arminka sa Angelinom i Hagueom u Srebrenici

Za svoju “lojalnost”, Helić od Džolijeve dobija 350.000 eura godišnje, piše Daily Mail.

Ko je Arminka Helić?

Arminka Helić, odnosno baronica Helić je britanska političarka rođena u Bosni i Hercegovini i službovala je kao politička savjetnica bivšeg britanskog šefa diplomatije Williama Haguea.

David Cameron imenovao je 2014. za Dom lordova. U septembru joj je dodijeljena titula baronice da bi dva mjeseca kasnije i zvanično postala član Doma lordova, a njenoj inauguraciji prirustvovala je upravo Angelina Jolie.

Arminka Helić sa Williamom Hagueom

Arminka Helić sa Williamom Hagueom

Helić je rođena 1968. u Gračanici. Nakon završenih studija engleskog jezika i književnosti na Univerzitetu u Sarajevu željela je da se posveti izučavanju Shakespearea, ali je uslijed rata 1992. godine otišla u London kaoizbjeglica.