Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vojvotkinja od Cambridgea

Danas slavi rođendan: Kako se Kate Middleton mijenjala kroz godine

kate godine1

Britanska vojvotkinja Kate Middleton slavi 37. rođendan, a tim povodom prisjetili smo se njezine transformacije

Evo kako je u proteklih 12 godina od obične studentice likovnih umjetnosti postala supruga najpoželjnijeg britanskog princa, modna ikona i brižna majka.

Supruga princa Williama, vojvotkinja od Cambridgea, majka troje djece, prinčeva Georgea i Louisa, te princeze Charlotte, modna ikona, humanitarka, strastvena ljubiteljica tenisa te buduća britanska kraljica – sve to odlikuje Kate Middleton, koja danas slavi 37. rođendan.

Prije nego su prohodali princ William i Kate Middleton poznavali su se tek površno s fakulteta. Oboje su pohađali Univerzitet St. Andrews u Škotskoj, a živjeli su u studentskom domu. Kate s prijateljicama, a William sa svojim prijateljima.

Prije nego je upisala studij na Univerzitetu St. Andrews u Škotskoj, na kojem je i upoznala svog budućeg supruga, kratko je vrijeme studirala renesansnu kulturu u Firenci, te je otišla na humanitarno putovanje u Čile.

Tokom mladosti Kate nisu bili strani ludi izlasci te provodi sa sestrom Pippom Middleton i društvom. Često je tada nosila i nešto atraktivniju garderobu, minice i uske kombinezone.

Nakon diplome koju je stekla 2005. godine zaposlila se kao asistentica u prodaji u jednoj londonskoj kompaniji, a po potrebi je bila zamoljena i da posluži kafu. Nakon dvije godine napustila je posao, a u novembru 2010. s princem Williamom službeno je objavila zaruke.

Od aprila 2011. život do tada obične građanke Kate Middleton zauvijek se promijenio. Izrekla je sudbonosno “da” svom voljenom Williamu, a kraljica Elizabeta dodijelila joj je titulu vojvotkinje od Cambridgea. Postala je članica najpopularnije kraljevske porodice na svijetu.

S novom titulom stigle su i nove obveze. Kate je postepeno preuzimala kraljevske angažmane i brzo se uklopila u ulogu elegantne članice monarhije. Javnost ju od prvog dana obožava i podupire.

Osim novih obveza, Kate je kroz godine definirala svoj stil. Uz pomoć najboljih svjetskih dizajnerskih imena i angažmana lične stilistice Natashe Archer, vojvotkinja od Cambridgea postala je nova modna ikona. Elegantni stajlinzi, konzervativne haljine i uvijek postojana frizura postali su njen zaštitni znak.

Tokom svih ovih godina u kraljevstvu Kate nije modno eksperimentirala, već je igrala na sigurno. Stilistica Archer dobro zna što njenoj klijentici najbolje pristaje, stoga ne slijedi slijepo trendove, već bira klasične, vječne modele.

Godina 2013. također je presudna za gospođu Middleton. Objavila je prvu trudnoću, a nakon slatkog iščekivanja na svijet je donijela kraljevskog nasljednika. Rodio se princ George, treći u redu za titulu britanskog kralja.

Nakon malenog Georgea na svijet je došla princeza Charlotte te je ubrzo postala miljenica britanske javnosti.

Nakon oba poroda vojvotkinja je ekspresno pokazala sjajnu, istesanu liniju, na čemu joj mnogi zavide.

U narednim godinama Kate će pokazati svoje najbrižnije lice i osvojiti dodatne simpatije javnosti. Gledali smo je kao brižnu majku dvoje preslatkih mališana koji su se nerijetko znali pojaviti na službenim angažmanima s roditeljima.

Uvijek vjerna bujnim loknama, Kate Middleton je s vremena na vrijeme znala iznenaditi kraćim izdanjima.

Senzacionalna vijest da je omiljena vojvotkinja trudna treći put odjeknula je u septembru 2017. godine. Nakon još jednog slatkog iščekivanja Kate je rodila sina, princa Louisa.

I ovoga puta supruga princa Williama brzo je nakon poroda vratila prijašnju kilažu.

U proljeće smo je gledali nikad sretniju na krštenju trećeg nasljednika, a dokazala je i da joj uloga majke itekako pristaje. Izvori bliski palači tvrde da je 37-godišnja vojvotkinja brižna majka i da ima sjajne odgojne metode.

Iako je prošle godine dobila svojevrsnu konkurenciju u Meghan Markle, supruzi princa Harryja, Kate je i dalje, prema mnogima, pojam najbolje odjevene članice kraljevske porodice.