Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tajni agent 007

Daniel Craig: Gotovo je, neću više glumiti Jamesa Bonda

daniel-craig-rachel-weisz-t (1)

Kraj ere Daniela Craiga kao agenta 007 mnoge je šokirala, a nekima je vijest stigla kao ugodno iznenađenje te jedva čekaju da saznaju ko će biti njegov nasljednik

Britanski glumac Daniel Craig koji je u akcijskoj franšizi od 2006. glumio tajnog agenta 007 odlazi u istoriju. Glumac je potvrdio da je film “No time to die” posljednji u kojem će igrati Jamesa Bonda, te da je vrijeme da njegovu palicu preuzme netko mlađi.

Craig je to otkrio tokom gostovanja u TV emisiji “The Late Show with Stephen Colbert”.

Kraj ere Daniela Craiga kao agenta 007 mnoge je šokirala, a nekima je vijest stigla kao ugodno iznenađenje te jedva čekaju da saznaju ko će biti njegov nasljednik.

Craig je u ulozi Jamesa Bonda od davne 2006., kada je prvi puta zaigrao u nastavku “Casino royale”, dvije godine kasnije igrao je u “Quantum of Solace”, da bi 2012. Snimio “Skyfall” te 2015. uslijedio “Spectre”.

Trenutno snima posljednji film “No time to die”, čija je premijera zakazana za april iduće godine. Bit će to posljednji put da na crvenom tepihu u ulozi najpoznatijeg tajnog agenta na svijetu gledamo 51-godišnjeg Britanca.

“Gotov sam s ovom ulogom”, rekao je kratko i jasno Craig koji je i prije toga nagovještavao kako je vrijeme da ga naslijedi neko mlađi i iskusniji.

“Možda je mnogima teško povjerovati, ali sviđa mi se činjenica da sam James Bond. To je jedan od najtežih, najzahtjevnijih ali i najljepših projekata za koji sam vezan. Treba uložiti puno energije u tu ulogu, a ja postajem stariji i zbog toga je malo nezgodno”, rekao je nedavno Craig koji je tokom snimanja posljednjeg filma imao ozljedu zgloba, što je znatno otežalo akcijske scene.

Ko će naslijediti Craiga u ulozi Jamesa Bonda još uvijek nije poznato, a jedan od prijašnjih agenata, Pierce Brosnan otkrio je da bi volio vidjeti žensku glumicu u toj ulozi.