SHOWbuzz

"The Rhythm Section"

Debakl na “box officeu” akcijske drame u kojoj glumi Blake Lively

05/02/2020

Zvijezda Blake Lively i dalje je podcijenjeni filmski kameleon u akcijskom filmu rediteljice Reed Morano

Film čija je produkcija koštala 50 miliona dolara 31. januara počeo se prikazivati u 3.049 kina, na čijim je blagajnama zaradio tek 2,8 miliona dolara u prva tri dana, što je najgore otvaranje u istoriji box officea za neki naslov koji je prikazan u više od tri hiljade kina.

Nakon Universalovog filma “Doolittle”, “The Rhythm Section” je drugo veliko posrnuće u godini koja je tek počela, a časopis Deadline procjenjuje da će film Paramoutu donijeti gubitak od čak 30 miliona dolara.

Film su podržali producenti Jamesa Bonda, Barbara Broccoli i Michael G. Wilson iz producentske kuće Eon, koji su osvrćući se na loše rezultate box oficcea pokušali naći utjehu.

“Očito je da smo razočrani podacima box officea, ali ponosni smo na Reed i na naš film, a više od svega na pozitivnu reakciju na glumu Blake Lively”, izjavili su producenti Eona za Deadline.

Iako su kritike za “The Rhythm Section” uglavnom negativne, pa je tako od 115 recenzija na popularnom Rotten Tomatoesu film zaradio ocjenu tek 32 posto, kritičarka Kate Erbland iz časopisa IndieWire pozitivno ga je ocijenila.

“Zvijezda Blake Lively i dalje je podcijenjeni filmski kameleon u akcijskom filmu rediteljice Reed Morano. Ostvarila je jednu od svojih najboljih izvedbi ikada za koju je, iako bi to malo ko očekivao, zaslužila sljedeći puta pravu akcijsku franšizu. Lively se s istinskim guštom bacila u ovu ulogu”, piše u svojoj recenziji Erbland.

Na katastrofalno otvaranje filma osvrnuo se i IndieWireov stručnjak za box office.

“Ove brojke su grozne. Film kojega Paramount nije naširoko prikazivao, bio je u 3.049 kina, u prosjeku je zaradio po 918 dolara. Na temelju prosječne cijene ulaznica, to bi značilo da je manje od 100 gledatelja kupilo karte u većini kina tokom više od tri dana, u kojima je bilo preko 15 prikazivanja. To su rezultati za posljednju fazu prikazivanja filma u kinima”, navodi se u komentaru.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.