bivša muzička zvijezda

Deen je sada daleko od BiH, evo čime se bavi i od čega živi

deen2

Na Instagramu ima veliki broj pratilaca i sve objave su posveće modi, a na fotografijama izgleda besprijekorno

Jedan od najpopularnijih bh. muzičara Fuad Backović Deen već godinama živi van Bosne i Hercegovine. Nakon sedmogodišnjeg boravka u Italiji, Deen se preselio u Los Angeles i potpuno promijenio karijeru.

U emisiji Novi dan televizije N1 kazao je kako mu je bilo teško navići se na život u SAD-u iako je mnogo putovao i živio u drugim zemljama, jer je mentalitet potpuno drugačiji, ali da je jako sretan i zadovoljan.

“Imam dosta prijatelja koji mi pomažu da se što bolje naviknem na novu sredinu. U SAD-u sam pune dvije godine. Živim u Los Angelesu i ne znam mogu li reći da je to prava slika SAD-a. Los Angeles je grad u kojem žive ljudi iz cijelog svijeta i vrlo rijetko možeš upoznati nekoga ko je rođen tu. Tamo te ne doživljavjau kao stranca, ne pitaju te koje si vjere, kako se zoveš itd. To je jedan potpuno drugačiji svijet i mentalitet, lično mi je bilo malo teže priviknuti se bez obzira što cijeli život putujem i što sam u Milanu živio sedam godina. Sada mogu reći da dobro plivam u svemu tome”, rekao je Deen za N1.

Bavi se isključivo modnim biznisom. Prvi posao mu je bio savjetnik za stil, a potom je radio kao svjetnik za vjenčanja gdje je opremio veliki broj mladenki.

“Tu je bilo nekada stresno, s nekima je bilo raditi pakao, ali jako lijepo iskustvo. Dosta kvalitetnih poznanstava sam stekao putem tog posla. Trenutno svi ljude iz industrije mode su na pauzi zbog korona virusa, pa tako i ja. Čudno je vidjeti Los Angeles koji živi 24 sata dnevno, da izgleda kao grad duhova. Nadam se da će se desiti neke promjene”, rekao je Deen.

Na Instagramu ima veliki broj pratilaca i sve objave su posveće modi, a na fotografijama izgleda besprijekorno.

“Instagram je laž. Ne izgledam tako svaki dan, posebno posljednjih sedam mjeseci i kada je bio lockdown najviše sam bio u pidžami. Nadam se da će 2021. godina donijeti nama život na koji smo navikli prije svega ovoga”, rekao je Deen.

Govoreći o muzičkoj karijeri, kazao je da sada nije vrijeme za povratak, ali da će se on sigurno desiti.

“Muzika je moja najveća ljubav. Prvi album sam snimio sa 14,5 godina. Ušao sam u tu mašinu, sferu biznisa koja zna biti teška i surova u tim godinama. Ne znaš šta te očekuje niti da se nosiš sa težinom posla koji te očekuje, došlo je do zasićenja i zato sam napravio rekreativnu pauzu. Nisam se u potpunosti povukao”, rekao je Deen.

Podsjetili smo ga na nastupe na Eurosongu gdje je BiH predstavljao dva puta.

“Kada gledam na sve što sam uradio i provokativne video spotove, scenske nastupe i outfite, sigurno jesam bio dosta hrabar, ali tada nisam razmišljao na taj način nego sam reagovao impulsivno. Nisam radio nešto da bih namjerno isprovocirao javnost već kako sam se osjećao. Danas vidim da sam pomjerao granice, otvorio put mnogima da lakše izraze sebe i svoju osobnost i da se ne boje biti drugačiji, mada sredina i danas teško prihvata nešto što je drugačije i jako ružno kritikuje na pogrdan način. Treba biti dosta jak i naučiti se nositi s tim, ja sam preživio. Ne treba se bojati biti drugačiji”, poručio je Deen.

Kompletan intervju sa Deenom pogledajte na ovom LINKU.