Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Demofest ponovo u društvu najboljih evropskih festivala

Demofest-X

Banjalučki Demofest, najveći regionalni festival demo bendova, i ove godine se našao na UK Festival Awards listi, te je ponovo nominovan za ovu prestižnu nagradu u kategoriji “Best Overseas Festival”, odnosno najbolji festival van Velike Britanije.

Podsjećamo, Demofest je prvi i jedini festival iz Bosne i Hercegovine koji je nominovan za ovo priznanje, pa se tako još jednom našao u društvu najboljih i najvećih evropskih festivala kao što su Sziget, Roskilde, EXIT, Outlook i drugi.

Pobjednik u spomenutoj kategoriji se određuje online glasovima, a ukoliko želite da se Demofest nađe u samom vrhu evropskih muzičkih festivala, možete glasati na OVOM linku u sekciji pod rednim brojem 8.

Sistem glasanja je veoma brz i jednostavan i sve što je potrebno je da posjedujete email adresu. Takođe, ukoliko želite, možete preskočiti ostale kategorije, koje nije obavezno ispuniti. Organizatori koji stoje iz UK Festival Awards ostavili su opciju da možete osvojiti i ulaznice za neke od najpoznatijih evropskih festivala, a samo glasanje je otvoreno do 23. oktobra.

“Nominacija za UK Festival Awards dolazi u vrijeme kada se uveliko spremamo za 11. izdanje Demofesta, što nam je svakako vjetar u leđa. Ovo je takođe dokaz da se za kvalitet Demofesta čuje mnogo dalje nego što je to ex-Yu područje na koje smo primarno fokusirani, što je potvrđeno i kanadskim priznanjem, tj. listom festivala koji imaju najbolji odnos sa publikom, zbog toga ne sumnjam da ćemo imati njenu podršku”, navela je Brankica Janković, direktorica Demofesta.

Glas podrške Demofestu direktno utiče na ugled festivala u evropskim krugovima, što će značajno doprinijeti kvalitetu narednog izdanja banjalučkog festivala.

Jedanaesti Demofest će biti održan od 19. do 21. jula 2018. godine na banjalučkoj tvrđavi Kastel.