Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon poraza u Londonu: Srečko Katanec napušta klupu Slovenije

katanec srecko

Srečko Katanec, proslavljeni bivši reprezentativac SFR Jugoslavije, trenutno selektor Slovenije najavio da će selekciju svoje domovine voditi još u kvalifikacionoj utakmici za Svjetsko prvenstvo protiv Škotske, a potom napustiti posao, prenosi Anadolu Agency (AA).

Slovenci su u četvrtak uvečer nesretno poraženi u Londonu od Engleske rezultatom 0:1. Presudio im je sjajni Harry Kane pogotkom u sudijskoj nadoknadi, pošto je isteklo 90 minuta. Time je Slovenija izgubila i teoretske šanse da se domogne barem baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Rusiji.

“Budućnost slovenačke reprezentacije? Bez Srečka Kataneca. Vodiću nacionalni tim još u nedjelju u utakmici protiv Škotske“, kazao je Katanec nakon poraza na Wembleyju za slovenačku državnu televiziju.

Za Kataneca je ovo drugi mandat na poziciji selektora Slovenije. Tokom prvog koji je trajao od 1998. do 2002. godine kada je svoju zemlju odveo na EURO 2000 u Holandiji i Belgiji, a zatim i na Svjetsko prvenstvo 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji. Nakon Mundijala je podnio ostavku. Drugi put je na klupu Slovenaca sjeo 2013. godine i uspio je stići do barža za EURO 2016, ali je u njemu eliminisan od Ukrajine.

Slovenački mediji već su krenuli u potragu za Katanecoim nasljednikom, a prema njima najviše šansi ima Matjaž Kek, aktuelni trener hrvatskog šampiona Rijeke. Zanimljivo Kek je već bio selektor Slovenije koju je 2010. godine odveo na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.