Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Warner Bros.

Depp dobio otkaz nakon jedne snimljene scene, platiće mu 10 miliona dolara

johnny_depp

Kako navodi Hollywood Reporter, Warner Bros. mora platiti 57-godišnjem glumcu cijeli dogovoreni iznos od najmanje 10 miliona dolara za samo jednu snimljenu scenu filma čije je snimanje započelo 20. septembra u Londonu

Warner Bros. prekinuo je saradnju s glumcem Johnnyjem Deppom nakon odbacivanje njegove tužbe za klevetu protiv engleskog tabloida koji ga je nazvao “udaračem supruge”, ali uprkos tome glumac će dobiti puni iznos plaće.

Iako je glumac za film “Čudesne zvijeri 3” snimio tek jednu scenu, dobit će puni iznos plaće od najmanje 10 miliona dolara.

Kako navodi Hollywood Reporter, Warner Bros. mora platiti 57-godišnjem glumcu cijeli dogovoreni iznos od najmanje 10 miliona dolara za samo jednu snimljenu scenu filma čije je snimanje započelo 20. septembra u Londonu.

Filmski studio je protekle sedmice obavijestio glumačku postavu da Depp više neće glumiti Gellerta Grindelwalda u filmskom serijalu J.K. Rowling “Čudesne zvijeri”.

Film je u kinima planiran za 12. novembra iduće godine, ali kako javlja Deadline, zbog stalnih promjena okolnosti u filmskoj industriji uzrokovanih pandemijom koronavirusa objavljivanje filma odgođeno je za 15. juli 2022. godine.

Odluka filmskog studija o raskidu saradnje uslijedila je nakom što je sud u Velikoj Britaniji odnacio Deppovu tužbu za kletvu protiv tabloida The Sun, koji ga je usred burnog razlaza s glumicom Amber Heard nazvao “udaračem supruge”.

Depp je u svom ugovoru imao posebnu odredbu naziva pay-to-play koja znači da će dobiti punu plaću bez obzira šta se dogodilo s filmom, uključujući i to da neko drugi dobije njegovu ulogu.

Prema Hollywood Reporteru Warner Bros. nije Deppu otkazao ugovor, već je tražio od njega da odstupi.

Depp se prošle sedmice na Instagramu oprostio od franšize koja je do sada na međunarodnim blagajnama zaradila više od 1,4 milijarde dolara.

Glumac ostaje pri tome da su navodi protiv njega lažni i navodi da svoju bitku nastavlja u parnici s Heard u tužbi za kletvu u Virginiji.

Također, smatra da njegov život i karijeru neće definirati ovaj “trenutak u vemenu”, a nadu polaže u svoju veliku bazu obožavatelja koji ga podupiru.

“Želio bih se zahvaliti svima koji su mi darovali svoju podršku i odanost. Dirnule su me vaš ebrojne poruke ljubavi i brige, posebno posljednjih dana”, napisao je Depp.