Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Washington Post

DiCaprio saslušan u slučaju skandala oko malezijskog razvojnog fonda 1MDB

dicaprio

Istražitelji su smatrali da je DiCaprio svjedok koji može pružiti korisne informacije o istrazi vezano za pranje nekoliko stotina miliona dolara iz investicijskog fonda

Holivudski glumac Leonardo DiCaprio saslušan je pred američkim sudom u okviru istrage o korupciji u malezijskom državnom razvojnom fondu 1MDB, a u koji je umješan i bivši malezijski premijer Najip Razak, prenosi Anadolu Agency (AA).

Washington Post je objavio kako je DiCaprio tajno dao izjavu pred sudom u Washingtonu. Zvaničnika američkog ministarstva pravde, koji je govorio za ovu novinu, nije otkrio šta je konkretno DiCaprio kazao u vezi s istragom, no istakao je kako je poznati glumac svojom izjavom doprinio i pomagao da se zadovolji pravda.

Istražitelji su smatrali da je DiCaprio svjedok koji može pružiti korisne informacije o istrazi vezano za pranje nekoliko stotina miliona dolara iz investicijskog fonda. Naglašeno je također, kako DiCaprio nije meta ove istrage.

Američke vlasti terete malezijskog poduzetnika Jho Taek Lowa za pranje nekoliko stotina miliona dolara koje je uzeo iz malezijskog razvojnog fonda, te taj novac dijelio svojim poznanicima. Navodno je među njima bio i glumac DiCaprio. Usput su se pojavile i špekulacije da je i film “Vuk s Wall Streeta” (The Wolf of Wall Street) iz 2013. godine, u kojim DiCaprio tumači glavnu ulogu, finansiran upravo tim novcem.