Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

portugal

Benfica otpusila trenera, Mourinho kandidat za nasljednika

mourinho

Ukoliko dođe do dogovora sa slavnim trenerom biće to njegov povratak u Benficu u kojoj je 2000. godine počeo trenersku karijeru

Fudbalski klub Benfica otpustio je trenera Ruija Vitorija nakon niza loših rezultata, a kao glavnog kandidata za njegovog nasljednika portugalski mediji izdvajaju Josea Mourinha, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lisabonski “orlovi“ prošlu sezonu su okončali na drugom mjesto u prvenstvu Portugala, a Vitoriju su presudili ispadanje iz Lige šampiona i niz loših rezultata u Primeira ligi. Jedan od najvećih portugalskih klubova trenutno se nalazi na četvrtom mjestu u portugalskoj ligi sa zaostatkom od sedam bodova za liderom Portom.

Rukovodstvo Benfice za privremenog trenera je imenovalo Brunu Lagea, kojio vodi “B“ tim klub iz Lisabona. On će voditi ekipu do pronalaska novog šefa stručnog štaba, a mediji navode da bi to mogao biti Mourinho, koji je slobodan nakon što je nedavno dobio otkaz u Manchester Unitedu.

Ukoliko dođe do dogovora sa slavnim trenerom biće to njegov povratak u Benficu u kojoj je 2000. godine počeo trenersku karijeru. No, zbog spora oko ugovora napustio je klub nakon svega devet utakmica. Uslijedio je angažman u Uniao de Leiriji i Portu, a ostalo je dobro poznata istorija svim ljubiteljima fudbala u Evropi.

Osvojio je naslove u Ligi šampiona sa Portom i Interom, nacionalnog šampiona sa pomenutim dvojcem, ali i Chelseajem i Real Madridom. Pored toga 55-godišnji trener osvojio još niz trofeja.