SHOWbuzz

Dino Merlin počinje ljetnu regionalnu turneju iz Novog Pazara

03/06/2016

Dino Merlin i njegov „Hotel Nacional“ večeras stižu na prvu destinaciju ovogodišnje ljetnje regionalne turneje, Gradski stadion u Novom Pazaru, javlja Anadolu Agency (AA).

Spektakl zvani „Hotel Nacional“ će zablistati u punom sjaju, a da publiku iz Novog Pazara, Sandžaka, ostatka Srbije i regije očekuje istinski spektakl pobrinuli su se organizatori koncerta, sarajevska „Magaza“, te beogradska „Digi Media“, koji su osigurali da sve bude na vrhunskom nivou.

”Jako se radujem dolasku u Novi Pazar. Četiri godine je neki olimpijski period, a to je također vrijeme kada obično pravim velike projekte. Tako će i ‘Hotel Nacional’ napokon zakucati na vrata Novog Pazara”, izjavio je Dino Merlin pred večerašnji koncert.

dino merlin - novi pazar

Biće ovo prvi nastup Dine Merlina u Novom Pazaru od 2012. godine kada je na otvorenom koncertu povodom rođendana grada nastupao pred rekordnih 70.000 posjetilaca na glavnom gradskom trgu.

“Na koncertu će biti korištena najsavremenija razglasna oprema, vrhunska rasvjeta, impresivna video produkcija, a sve će podržati tehnička ekipa od preko 100 ljudi koja će pratiti Dinu i njegov bend od 12 muzičara”, kazao je izvršni producent Asim Kraljić.

Nakon Novog Pazara slijedi kratka pauza pred nastavak velikih koncerata na stadionima diljem regije: Subotica (16.juli), Ohrid (23. juli), Tuzla (30. juli) i Bansko u Bugarskoj (3. septembar).

Komentari