Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšena grupa osumnjičenih za prodaju droge na crnogorskom primorju

policija-crna-gora111

Službenici crnogorske policije uhapsili su danas osam osoba, koje su osumnjičene da su u četiri primorska grada prodavale i rasturale drogu, saopšteno je iz Uprave policije, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno iz policije, u višemjesečnoj akciji „Fiks“, koja je bila usmjerena na suzbijanje ulične prodaje heroina, kokaina, hašiša i opioda koji se nalaze na listi opojnih droga, a koje sadrže buprenorfin, do sada su procesuirane 33 osobe.

“U toku trajanja ove akcije, policija je lišila slobode odnosno krivičnim i prekršajnim prijavama procesuirala ukupno 33 osobe – 20 zbog krivičnih djela i 13 zbog prekršaja, od čega je devet osoba procesuirano danas. Od tih devet lica koja su danas procesuirana, osam je lišeno slobode, dok se jedno potražuje”, saopšteno je iz policije.

Uhapšeni su D.K. (53) iz Nikšića, koji se sumnjiči da je organizovao mrežu preprodavaca i posrednika, njegovi sugrađani D.K. (23), B.K. (26), M.Đ. (57), M.J. (21), I.M. (32), D.K. (37), kao i S.V. (30) iz Podgorice, dok se R.M. (27) iz Nikšića potražuje.

“Ovih devet lica se sumnjiče da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Osam lica lišenih slobode se danas privodi nadležnom državnom tužiocu, uz krivičnu prijavu, zbog osnova sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, dok se za devetim osumnjičenim licem intenzivno traga”, saopšteno je iz policije.

U prethodnom periodu je u okviru iste akcije, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, ka nadležnom tužiocu procesuirani M.M. iz Kotora, R.l. i M.M. iz Nikšića, V.K, Ž.Đ. i P.V. iz Herceg Novog, M.G. iz Ukrajine sa boravkom u Herceg Novom, i N.J. iz Cetinja.

“Osim ovih, jedno lice, Z.N. iz Herceg Novog, je osumnjičeno da je počinilo krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga, dok su A.I. iz Nikšića i D.S. iz Herceg Novog, osumnjičena da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, koje se takođe krivičnom prijavom stavlja na teret i M.M. iz Nikšića”, precizirano je iz policije.