Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbijanska glumica

Đuričić: Velika je čast dobiti prvi put ovakvu nagradu

FNA_146045

Đuričić je ostvarila ulogu u seriji “Grupa”. Ona je medijima po završetku ceremonije dodjele nagrada istaknula da pripada staroj školi jugoslovenske glume

Jako sam srećna, velika je čast dobiti prvi put ovakvu nagradu. Iako imam iskustvo u tome, ali ne ovako veliku ex jugoslovensku nisam očekivala – istaknula je srbijanska glumica Jasna Đuričić kojoj je večeras uručena nagrada Srce Sarajeva za Najbolju glumicu TV serije ovogodišnjeg 27. Sarajevo Film Festivala.

Đuričić je ostvarila ulogu u seriji “Grupa”. Ona je medijima po završetku ceremonije dodjele nagrada istaknula da pripada staroj školi jugoslovenske glume u kojoj su ih profesori učili da nema malih i velikih uloga, nego da je pristup uvijek isti i to se vremenom nagradi.

– I večeras mi je srce puno Srce Sarajeva. Ovo je tumač za mene, u ulozi predsjednice žirija glavnog Takmičarskog programa, drugo, tu je uloga u filmu “Quo vadis Aida”, a prvi puta smo se vidjeli nakon snimanja filma jer zbog pandemije nismo mogli. Sretna sam jer je oko mene puno dragih ljudi. Sarajevo je takvo bilo i prije rata kada sam bila student, kada sam dolazila na “Sarajevsku zimu” i na MESS i to je jedno isto Sarajevo, bez obzira na sve duh Sarajeva je sačuvan – ustvrdila je ona.