Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dok zemlja gladuje, evo kako se “pate” djeca vladara Zimbabvea (FOTO)

mugabe_djeca_

Dok ostatak zemlje živi u siromaštvu, i Zimbabve ima svoju “zlatnu mladež”. Predvodi ih sin sad već bivšeg predsjednika, koji se također zove Robert Mugabe.

Osim njega, u Harareu su dobro poznate i sestre Vanessa i Michelle Chironga, kćerke političara i mogula Philipa Chiyangwe, čije se bogatsvo procjenjuje na oko 250 miliona eura.

Sestre imaju nadimak “Kardashianke iz Zimbabvea”, a na društvenim mrežama često objavljuju fotografije svog bogatstva.

Iako doslovno plivaju u novcu, za sebe kažu kako žive “skromno”.

Vanessa i Michelle Chironga

Vanessa se tako udala prije dvije godine na Sejšelima, a svojim je pratiteljima na Instagramu rekla kako je potrošila “skromnih” 50.000 dolara za 50 gostiju, samo zato jer bi joj, da je svadba bila u Harareu, došlo 9.000 ljudi. Vlasnica je gotovo milion dolara vrijednog Range Rovera, no rijetko ga vozi po Zimbabveu jer, kako je rekla, rupe na cesti bi joj mogle uništiti auto.

Vanessina sestra Michelle vlasnica je luskuznog salona za kosu, a na internetu prodaje perike za 200 funti.

Michelle Chironga

Michelle samu sebe oslovljava kao “šefica”, a na društvenim mrežama često se hvali skupim dizajnerskim tablicama i džipom kojeg vozi.

Mugabe mlađi studirao je arhitekturu na američkom koledžu u Dubaiju.

Mugabe Jr.

On se, pak, hvali ni manje ni više nego automobilom koji je prava replika batmobilea.

S bratom Chatungom često objavljuje snimke iz noćnih klubova u kojima se zalijevaju šampanjcem, a na rukama ponosno pokazuju zlatne rolexe. Kad putuju van zemlje o rade u privatnom mlažnjaku čija je unutrašnjost obložena zlatom.

Mugabeovi sinovi s prijateljima

Sidney Himbara Jr., sin jednog od najvećih biznismena u ovoj siromašnoj zemlji hvali se Zanottijevom torbom od aligatorove kože, a posebno je ponosan na zlatni pištolj koji ispaljuje ruževe za usne.

Iako je Robert Mugabe potpisao ostavku, zimbaveanska zlatna mladež još uvijek uživa u svojim bogatsvima, a ostatak zemlje jedva sklapa kraj s krajem. Inače, inflacija u Zimbabveu trenutno je dostigla 348 posto.