Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Doktori joj predviđali život u kolicima, ona postala manekenka

Ana Victoria Lago

Ana Victoria Lago iz Brazila rođena je s mikrocefalijom što znači da je njena glava mnogo manja od glave njenog zdravog vršnjaka ili vršnjakinje.

Doktori su predviđali da će cijeli život provesti u kolicima, no Ana (17) im je dokazala da su u krivu i postala manekenka.

Modni agenti primijetili su fotografije koje je njena majka objavila na društvenim mrežama i kontaktirali je, a Ana je samo mjesec dana nakon toga odradila svoje prvo snimanje.

“Čim sam je vidjela oduševila me njena opuštenost pred kamerama i njen osmijeh. Ona vrlo jednostavno pokazuje ljepotu u svom nedostatku. Odmah sam je morala angažirati. Sada je planiram progurati na TV, a bit će i na brazilskoj sedmici mode”, rekla je Creusa Rodrigues, vlasnica modne agencije.

Ana Victoria ima poteškoće u govoru i učenju, a mentalno je na nivou 10-godišnjeg djeteta. No, ne dopušta da je to spriječi u ostvarivanju njenog sna.

I njena mlađa sestra Maria rođena je s istim genetskim poremećajem, no zahvaljujući upornosti njihove majke, danas su obje sretne i ispunjene djevojke.