Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dotakao dno: Bivša žena nagovorila Ben Afflecka na odvikavanje

affleck

Ben Affleck završio je na odvikavanju od alkohola treći put, nakon što mu je bivša supruga Jennifer Garner priredila intervenciju, pišu američki mediji.

Jennifer i još jedna žena snimljene su pri dolasku u Affleckovu vilu u Kaliforniji, a zatim je, prema pisanju TMZ-a, Ben odlučio prihvatiti sugestiju bivše supruge da treba pomoć, te su se odvezli direktno u centar za liječenje.

Oskarovac se već godinama bori s ovisnošću o alkoholu. Danima prije intervencije, na internetu su se pojavile fotografije na kojima se vide velike kutije alkohola, uključujući viski i pivo, dostavljene na njegovu adresu. To je navodno prelilo čašu kod Jennifer, koja mu je odlučila pomoći.

Nakon prekida sa zvijezdom Saturday Night Livea, Lindsay Shookus, Bena su spajali s 22-godišnjom Playboy manekenkom Shaunom Sexton, s kojom je i snimljen nekoliko puta.

Prošlog marta Ben je otkrio kako se nakon Oscara prijavio na odvikavanje, a u iskrenoj objavi na Facebooku priznao je koliko je teška ta borba te napomenuo da ne želi da njegovi prijatelji misle da ima nešto loše u traženju pomoći.

Zvijezda Batmana na odvikavanju od alkohola bila je i 2001. godine, u klinici u Malibuu.

Ben i Jennifer, koji dijele troje djece, Samuela, Violet i Seraphinu, svoj prekid objavili su u junu 2015. godine, a glumica je zatražila razvod u aprilu 2017., ali to još uvijek nije finalizirano.