Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

široki brijeg

Eldina Kašić proglašena Hercegovkom godine

hercegovka godine
FOTO: Jabuka.tv

Za ovogodišnje takmičarke pristiglo je ukupno 37.947 glasova, od čega je 29.562 bilo važećih i 8.385 nevažećih glasova

 Eldina Kašić iz Konjica proglašena je Hercegovkom godine na petoj manifestaciji održanoj u četvrtak navečer u Širokom Brijegu.

Nagradu joj je uručila organizatorica manifestacije i voditeljica programa Daniela Škegro, predsjednica organizacijskog odbora i predsjednica Udruženja ”Hercegovka godine”, saopćili su organizatori.

hercegovka godine
FOTO: Jabuka.tv

Eldina ima 21 godinu i završila je srednju medicinsku školu. Posjeduje crni pojas u karateu i mnoštvo osvojenih medalja. Članica je Gorske službe spašavanja ”Prenj” – Konjic, gdje svakodnevno prolazi obuke za spašavanje ljudi. Prvi je ženski skiper na Neretvi, a u slobodno vrijeme bavi se ronjenjem i planinarenjem. Organizatorica je novogodišnje humanitarne akcije ”Ubaci sitnicu za osmijeh na licu”, kao i sudionica mnogih drugih akcija.

Za ovogodišnje takmičarke pristiglo je ukupno 37.947 glasova, od čega je 29.562 bilo važećih i 8.385 nevažećih glasova.

Drugo mjesto osvojila je Antonela Musa iz Ljubuškog, dok je trećeplasirana Biljana Glibo iz Prozor-Rame.

hercegovka godine
FOTO: Jabuka.tv

Na manifestaciji je proglašena i ”Hercegovka godine” iz Hrvatske, a titulu je odnijela Daniela Žderić iz Metkovića, koja vuče korijene iz Gabela Polja.

Pobjednica u kategoriji ”Hercegovka iz iseljeništva” je Ana Marija Begić iz Milana.

Dr. Dudža Mulija iz Mostara osvojila je nagradu za životno djelo.

Posebne nagrade medijskih partnera otišle su u ruke Nevenke Rezo iz Posušja, Mirjane Puljić iz Mostara i Ženskog košarkaškog kluba Zrinjski 2010.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupile su članice HKUD-a Blaćani iz Biograca te Zdenko Damjanović, Zlatko Lasić Muza i Katarina Zadro.