Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pola stoljeća karijere

Elton John završio oproštajnu turneju, 30.000 ljudi ustalo na ovu pjesmu

elton john
Foto: Instagram/ Elton John
Elton John

Tokom petogodišnje turneje, prekinute zbog covida-19, njegove nastupe popratilo je 6.25 miliona ljudi

Okružen obožavateljima iz cijelog svijeta koji su željeli čuti i vidjeti svog idola na njegovom oproštajnom koncertu, Elton John je nakon pola stoljeća nastupanja u subotu navečer oduševio publiku u Stockholmu i rekao im zbogom.

Elton John započeo je svoju oproštajnu turneju 2018. i završio pet godina kasnije u Stockholmu, a posljednji koncert otvorio je jednom od svojih najpopularnijih pjesama Bennie and the Jets. Na posljednjem nastupu izvedene su 23 pjesme iz različitih razdoblja njegove duge karijere, među kojima su Rocket Man, Tiny Dancer, I Guess That's Why They Call It the Blues i Philadelphia Freedom. Tri puta je izlazio na bis i otpjevao Cold Heart, Your Song i Goodbye Yellow Brick Road, prenosi Hina.

“Nastupati za vas je bio moj razlog življenja, a vi ste bili apsolutno sjajni. Večeras je bilo čarobno. Pokušavam razaznati što se dogodilo, ali mislim da će proći neko vrijeme prije nego što mi sve sjedne sada kada sam konačno završio s turnejama. Ne mogu vam reći koliko ćete mi faliti i koliko me vaša podrška učinila poniznim. To će sa mnom ostati zauvijek”, rekao je 76-godišnji muzičar.

Kada je krenula pjesma I'm still standing, oko 30.000 gledatelja u Tele2 areni je ustalo. Tokom koncerta Elton John je odao počast Arethi Franklin uz taktove pjesme Border Song. Tokom petogodišnje turneje, prekinute zbog covida-19, njegove nastupe popratilo je 6.25 miliona ljudi.