Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tv voditeljica

“Knedla u grlu”: Emela Burdžović napušta televiziju N1

Emela Burdžović N1
Emela Burdžović
Emela Burdžović

U dječijoj interaktivnoj emisiji Hugo je “glumila” Hugolinu. Tri godine nakon razvoda s Emirom pronašla je novu ljubav

Novinarka i dugogodišnja voditeljica N1 televizije Emela Burdžović objavila je snimak gdje se oprostila od ove televizije.

Naime, uoči emisije je napisala da joj je ovo posljednji put da vodi “Dan uživo”.

“Knedla u grlu. Hvala N1 za sve. Vala i vama, vidimo se uskoro”, napisala je nakon emisije u kojoj je najavila odlazak s N1 (snimka na dnu teksta).

Razlog njenog napuštanja televizije N1 je promjena poslodavca, a ne pauza ili odlazak iz novinrskih voda. Dugogodišnja novinarku, producentica i voditeljica Emela Burdžović karijeru nastavlja na portalu Klix.

Hugo i Hugolina

Emisije Emele Burdžović na N1 ubrajale su se među najgledanije TV sadržaje u našoj zemlji. Svoje prvo televizijsko iskustvo Emela Burdžović pamti po nadrealnom, ratnom vremenu, u kojem su, kako kaže, “kreirali šarenilo u svom tom ratnom sivilu i užasu”.

U dječijoj interaktivnoj emisiji Hugo je “glumila” Hugolinu.

“Bilo je to lijepo i bezbrižno vrijeme: mi mladi, djeca oduševljena nama, mi djecom. Mnogo smo se smijali, sjajna ekipa je radila na projektu, rodila su se neraskidiva prijateljstva…”, kazala je ranije u intervjuu za magazin Gracija.

U svojoj TV karijeri prošla je kroz nekoliko redakcija: TVBiH, koja je onda postala FTV, kratko TV Hayat, pa opet FTV… Potom je radila na RSG radiju, upravljala art butik hostelom Franz Ferdinand te godinu provela kao programska koordinatorica u Balkanskoj istraživačkoj mreži BIRN.

Od februara 2017. godine, Emela je počela raditi kao producentica i prezenterica N1 televizije.

Kćerka Nađa najveći uspjeh

Emela Burdžović iza sebe ima dva braka.

Iz prvog braka s Emirom Hodžićem Emela ima trinaestogodišnju kćerku Nađu za koju često kaže da je njen najveći životni uspjeh.

Tri godine nakon razvoda s Emirom pronašla je novu ljubav. Udala se za Damira Slipičevića krajem 2019. godine. Nakon tri godine su se razveli.

damir slipičević emela burdžović
FOTO: Privatna arhiva
Damir Slipičevič i Emela Burdžović

“Svaki razvod je težak. Ipak, dobro sam, što iskreno želim i svom bivšem mužu”, kazala u jednom intervjuu nakon razvoda.

Ekipa, hvala i vidimo se❤️

Posted by Emela Burdzovic on Thursday, February 8, 2024