SHOWbuzz

Christen Blaire

Evo, iz prve ruke, kao je raditi za “Instagram”: Jedeš koliko hoćeš, besplatno je

07/08/2020

Iako priznaje da su uredi bili poprilično kul, dodaje kako je najbolji dio definitivno bila odlična besplatna hrana - poput bara s vaflima i salatama ili kafića

Žena koja je radila za Instagram podijelila je snimku iz centrale te kompanije u San Franciscu te pokazala kako joj je bilo ondje raditi i koje uslove radnici imaju.

Christen Blaire, koja sada radi za TikTok, na toj je platformi objavila video u kojem je otkrila kako je bilo raditi za njenog prethodnog poslodavca.

Mlada žena otkrila je kako ju je na posao prevozio autobus kompanije. Kompleks u kojem je smješten Instagram prostire na više od 250 jutara i uključuje više od 30 zgrada.

Tehničarka koja je radila kao programska menadžerica brenda u marketinškom timu otkrila je kako je znala na laptopu raditi na krovu, prije nego što bi se osvježila besplatnim smoothiejima i hrpom grickalica.

Kaže i kako je po cijelom svijetu mogla putovati biznis klasom, uključujući i urede u Tokiju, što je nazvala nevjerovatnim iskustvom.

Njeni sastanci, na koje je između zgrada odlazila biciklom, održavali su se u konferencijskim dvoranama nazvanima po pjesmama kanadskog muzičara Drakea, uključujući dvoranu Running Through the Six i I'm Upset.

Iako priznaje da su uredi bili poprilično kul, dodaje kako je najbolji dio definitivno bila odlična besplatna hrana – poput bara s vaflima i salatama ili kafića.

Glavni ulazni prostor kompanije sastoji se od fotografija s Instagrama, uključujući slike mačaka s hashtagom #catsofinstagram, dok su druga mjesta dizajnirana za savršene selfieje.

Dodala je i da je kampus osmišljen tako da izgleda poput Disneylanda i centra grada Palo Alto, a sadrži i igraonicu gdje se zaposlenici mogu opustiti, kao i dućan sa slatkišima (u kojem je također sve besplatno).

Sjedište Instagrama, koji ima više od milijardu mjesečnih korisnika, nalazi se u San Franciscu, ali kompanija ima urede i u New Yorku, Parizu, Hamburgu, Tokiju, Sao Paolu i Dubaiju.

Video koji je Christen objavila pregledan je više od 2,7 miliona puta, a mnogi su komentirali kako bi rado radili na takvom mjestu.

@christenblaireA day in the life at ##work when i used to work at Instagram ##greenscreen ##greenscreenvideo I did actually work I swear lolol.

♬ you need me to have no idea – picklepatty_39

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.