Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
SHOWbuzz

Filmski festival u Cannesu zabranjuje selfieje na crvenom tepihu

26/03/2018

Međunarodni filmski festival u Cannesu priopćio je da će na ovogodišnjoj smotri biti zabranjeno slikanje mobilnim telefonom, a i da više neće biti posebnih projekcija filmova za novinare.

Generalni direktor Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu Thierry Fremaux objasnio je da će selfieji ove godine na crvenom tepihu biti strogo zabranjeni jer “narušavaju” protokol dolaska gostiju.

Fremaux je još prije dvije godine najavio “kraj te smiješne i groteskne” prakse slikanja mobilnim telefonom.

Osim te promjene, ovogodišnji Canneski filmski festival ukida i jutarnje projekcije za novinare. Oni će odsad sadržaj filmova otkrivati kada i ostatak publike, a sve to kako bi se očuvala “potpuna neizvjesnost”, kažu iz organizacije.

Ovogodišnje 71. izdanje Filmskog festivala u Cannesu održava se od 8. do 19. maja, a predsjednica će biti australijska glumica Cate Blanchett. Uskoro će biti objavljen i popis filmova, kandidata za glavnu festivalsku nagradu Zlatnu palmu.

Prošle godine u Cannesu je pobjedio švedski reditelj Ruben Östlund s filmom “Kvadrat”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.